OpenDNS på jobbdator

Hem Datorer OpenDNS på jobbdator

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #17136 Svara
  Ulf
  Gäst

  Hej
  Med din hjälp som är så enkel att förstå har jag nu opendns lösning på min privata dator. Jag har spärrat sidor som jag inte klarar av att hantera. Det kommer att rädda mig. Jag har provat flera andra program och lösningar. Men inga har klarat av det så bra som Opendns. Och din förklaring på hur man gör är strålande enkel att förstå.
  Nu undrar jag om du kan hjälpa mig med att installera det på min jobbdator. Där kommer jag inte in i egenskaper när jag klickar på mitt nätverk. De begär administratörens lösenord och jag har inte den behörigheten.

  1 Går det att komma runt det problemet och ändra så jag kan använda Opendns på den datorn också
  eller
  2 Finns det nån annat sätt att spärra de sidor jag inte kan hantera?

  Om jag inte löser det nu så är jag rökt för jag måste jobba hemma nu iom Corona.
  Snälla hjälp mig med en lösning.
  Ulf

  #17137 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Tack för den superfina feedbacken, det värmer :-)

  Utan riktigt djupa kunskaper tror jag inte det går att komma runt administratörlösenord och andra begränsningar som satts av tekniker på arbetet. Däremot tycker jag absolut du ska höra dig för om det är möjligt att få tillgång till just nätverksinställningarna av denna anledning. Det är ju möjligt att det egentligen är andra saker som är viktigare att de är låsta och att just nätverksinställningarna endast följt med ”på köpet”.

  Om du oavsett inte lyckas få tillgång till nätverksinställningarna finns alltid möjligheten att ändra DNS-inställningarna i din router och på så vis uppnå samma resultat. Jag har inte testat detta personligen, men enligt OpenDNS ska det vara fullt möjligt – och i många fall även rekommenderat – att göra detta för att blockera samtliga enheter inom ett hemnätverk att komma åt en del sajter.

  Du hittar lite mer instruktioner för olika routrar här: https://support.opendns.com/hc/en-us/sections/206253627-Router-Configuration-best-for-home-use-

  Informationen är tyvärr på engelska, men det var det bästa jag lyckades hitta. Hoppas det kan hjälpa något!

  #17161 Svara
  Ulf
  Gäst

  Tack för så snabbt svar. Ser ut som att det kanske skulle göra att jobbdatorn använder Ip-adresser som jag kan ställa in. SKa försöka,
  Tack återigen.
  Ulf

  #17162 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Återkom gärna om du inte får ordning på det så får vi forska vidare :-)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: OpenDNS på jobbdator
Information om dig:Nya artiklar