Omformatera hårddisk för macOS

Hem Datorer Omformatera hårddisk för macOS

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #29329 Svara
  Magdalena
  Gäst

  Hej,
  Läste artikeln om hur man formaterar om en extern hårddisk för att passa MacOS fissystem. Ser att artikeln är uppdaterad senast 2018. Med tanke på hur snabbt allt förändras inom tekniken, är det något som förändras eller är artikelt up-to-date även nu 2021?
  Tack på förhand!
  //Magdalena

  #29331 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Superbra fråga. Ska kanske ta och försöka uppdatera artikeln lite vid tillfälle. Däremot är informationen i stort sett fortfarande helt korrekt. Apple har lanserat sitt nya format kallat APFS (Apple File System) som numera används som standard för interna hårddiskar på nyare Mac-datorer. Lite mer läsning om de olika systemen finns här: https://support.apple.com/sv-se/guide/disk-utility/dsku19ed921c/20.0/mac/11.0.

  För att maximera kompabiliteten med äldre macOS-system (om du skulle vilja flytta hårddisken och använda på en äldre mac-dator någon gång) rekommenderas dock fortfarande att använda det format som står i artikeln (macOS Extended). Ska hårddisken däremot endast användas för nyare mac-datorer går det även lika bra att använda APFS.

  Du kommer vid vanlig användning inte märka någon som helst skillnad på de olika formaten då båda fungerar fint :-) Personligen skulle jag nog köra med macOS Extended fortfarande, bara för att maximera supporten för äldre system om man någon gång behöver använda ett sådant :-)

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Omformatera hårddisk för macOS
Information om dig:Nya artiklar