Säkerhetskopia och återställning av mobiltelefon

Hem Mobilt & Surfplattor Säkerhetskopia och återställning av mobiltelefon

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31380 Svara
  Olle Appelqvist
  Gäst

  Hej.
  Jag har sedan flera år tillbaka säkerhetskopierat min Sony Xperia enligt den funktion som finns i telefonen, och som görs till mitt Googlekonto.
  Det finns också en funktion i Xperia telefonen som heter ”Återställ data”
  Nu har jag köpt ny telefon, Galaxy S20, och skall hämta hem inställningar mm till denna.
  Jag har kollat på nätet ”hur gör man” och ser att Google vill att man skall installera och använda något som heter Google One för detta, i telefonen. Vad jag kan förstå så är Google One något som jag inte behöver, större lagringsutrymme mm.
  Måste jag använda Google One eller kan jag hämta hem mina data med funktionen ”Återställ data” som jag antar också finns i min Galaxy S20.
  Med vänlig hälsning

  #31381 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Så vitt jag vet kan jag inte tänka mig att Google One ska behövas för detta. Det är mer en extra tjänst Google erbjuder. Visserligen ingår backup-funktioner, men detta ska telefonerna fixa utan extra betaltjänster.

  Enligt Googles information gällande Android ska förflyttning av all data som säkerhetskopierats till Google-kontot automatiskt föras över (om man vill det) till en ny telefon så snart man loggar in med kontot i fråga. Se under ”Hämta din data till en ny telefon” här: https://support.google.com/android/answer/2819582?hl=sv.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Säkerhetskopia och återställning av mobiltelefon
Information om dig:Nya artiklar