Minecraft – vilken version funkar?

Hem Spel Minecraft – vilken version funkar?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16209 Svara
  Ingela
  Gäst

  Hej!

  Vi har köpt Java-versionen av Minecraft för att spela på vår PC. Tanken var att dottern skulle kunna spela online tillsammans med en kompis. Kompisen har Java-versionen och spelar på Ipad och han rådde oss att också skaffa Java-versionen. Vi har nu köpt och laddat ner spelet. Vi får det dock inte att funka. När vi går in i själva spelet för att bara spela själv kraschar det efter några minuter, datorn låser sig och behöver startas om. Vi har heller inte kunnat välja flerspelarläge och har därför inte kunnat spela tillsammans med kompisen.

  Frågor:
  Är det så som kompisen säger att det ska funka att spela tillsammans, fast den ena kör på dator och den andra på Ipad?
  Vaför kraschar spelet? Kan det vara något krux med Java-versionen? Borde vi ha valt den andra Windows 10-versionen till vår relativt nya dator?
  När vi skapade Mojang-kontot angav vi dotterns ålder. Kan det vara det som gör att hon inte tillåts spela online (dvs att vi inte kan välja flerspelarläget), alltså att det finns någon åldersgräns för det?

  Tacksam för någon hjälp om hur vi kan gå vidare för att lösa detta.
  /Ingela

  #16266 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Ja, alla olika Minecraft-versioner är en enda röra om jag får säga det själv. Så det är verkligen inte lätt att hitta rätt kombinationer.

  Nu var det ett tag sedan jag var insatt i Minecraft, men om man går efter det som står på spelets sajt är det den Windows 10-specifika versionen som behövs för att spela spela mellan olika enheter (t.ex. iPads). Så där är det möjligt att ni valde fel variant är jag rädd.

  Angående åldersrestriktioner kan jag inte hitta någon information om att det skulle finnas några sådana, även om spelet är rekommenderat från en viss ålder. Men att vissa funktioner skulle försvinna (som t.ex. att man inte får ha ett Instagram-konto om man är under en viss ålder) tror jag inte är fallet här.

  Varför spelet kraschar kan möjligen bero på något krux med Java-versionen. Dock brukar Minecraft automatiskt uppdatera denna när man installerar spelet. Min gissning, och det vanligaste felet för liknande krascher vad jag kan läsa mig till, verkar dock vara att datorns grafikdrivrutiner behöver uppdateras. Testa att klicka på Sök-symbolen vid Start-menyn, skriv Enhetshanteraren och tryck Enter. Ta därefter en titt under Bildskärmskort, där bör datorns grafikkort synas. Högerklicka på det, välj Uppdatera drivrutin och följ anvisningarna för att se om det finns några nya drivrutiner att hämta!

  #19037 Svara
  Malin
  Gäst

  Hej!
  Fortsätter på Minecraft-spåret.
  Vi tänkte försöka hitta en begagnad ipad till vår son. Han är också Minecraftfantast så vilken modell av ipad behövs för att han ska kunna spela? Funkar det på tex 3 generationen eller behövs det nyare?
  Tacksam för råd!
  /Malin

  #19039 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej Malin! Tittar man på specifikationerna för Minecraft till iPad ska ju allt som har över iOS 8.0 fungera, vilket är i princip alla iPads utom de allra första.

  Dock gissar jag att spelet är ganska segt på t.ex. en iPad 2, även om det som sagt ska fungera. Jag skulle nog kanske gå max två generationer bak från de senaste iPad-modellerna. T.ex. iPad mini 4, iPad Air 2 eller iPad 9.7. Dvs. någon av de modellerna som fortfarande får mjukvaruuppdateringar och kan köra den senaste versionen av iOS. Här finns en lista på vilka modeller som har stöd för den senaste iOS-varianten (de som det står ”Current” efter).

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Minecraft – vilken version funkar?
Information om dig:Nya artiklar