Spara Minecraft-världar på telefon

Hem Spel Spara Minecraft-världar på telefon

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #27554 Svara
  minecraft hjälp
  Gäst

  Jag vill göra ett konto i minecraft på min telefon men jag är orolig att mina världar då kommer att försvinna. Kommer det bli så om jag gör ett konto, och om det blir så kan jag fixa så att jag kan ha kvar mina världar?

  #27559 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Det går att skapa backup-kopior av världar på mobil-varianten av Minecraft. Här finns lite mer information om hur man gör (på engelska). Kortfattat finns det ett alternativ under ”Settings” (Inställningar)-delen av Minecraft som heter ”Copy world”. Detta skapar en kopia av världen.

  Sedan finns det lite olika tillvägagångssätt för att flytta de sparade världarna till andra enheter, beroende på om du spelar på en iPhone, eller Android-telefon.

  • Det här svaret redigerades för 1 år, 11 månader sedan av Christoffer.
  #31228 Svara
  Jenny
  Gäst

  Behöver flytta mina Minecraft världar från en Android enhet till en annan Android enhet. Hur gör man?

  #31229 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Som jag nämnde i inlägget här ovanför handlar det om att skapa en kopia av världen och sedan kopiera denna först till exempelvis en dator, för att sedan flytta över den till den andra Android-enheten.

  Här (länk) finns lite mer information kring hur man gör detta, men för Android verkar processen vara följande:

  1. Select the pen icon next to the worlds
  2. From Settingspage
  3. Select Copy World

  Kopian av världen placerar sig sedan under ”/sdcard/games/com.mojang/”. Du bör kunna skicka kopian via t.ex. e-post till den andra enheten. Men det ska som sagt även gå bra att ansluta enheten till en dator och navigera till ”/sdcard/games/com.mojang/” och därefter spara världen på datorn för att sedan föra över den till den nya telefonen.

  #34777 Svara
  Jessika
  Gäst

  Hej,
  Har flyttat över min sons minecraft-världar (som jag googlat mig till hur man gör) till hans nya telefon. Samsung. Han hade tidigare Huawei. Flyttade dom först till min dator, sedan till hans telefon. När jag kopplar in hans nya telefon i datorn ser jag att det ligger en mapp där som heter minecraftWorlds. Men hur får jag in dom i hans Minecraft?
  Med vänliga hälsningar
  Jessika

  #34779 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Om minecraftWorlds-mappen är placerad här: ”games>com.mojang>minecraftWorlds” ska det bara vara att kopiera in respektive världs mapp i minecraftWorlds-mappen och därefter starta Minecraft så ska världarna hittas av spelet direkt. Det behövs garanterat att man helt avslutar spelet och därefter startar det igen för att världarna ska hittas. Fungerar det att göra på det sättet eller hittas ingenting väl inne i spelet på den nya telefonen?

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
Svar till: Spara Minecraft-världar på telefon
Information om dig:Nya artiklar