Minecraft flerspelarläge med Microsoft-konto

Hem Spel Minecraft flerspelarläge med Microsoft-konto

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #32218 Svara
  Ingela
  Gäst

  Hej!
  Minecraft har ändrat inställningar så man nu behöver skapa ett Microsoftkonto för att logga in istället för via Mojangkontot. I samband med detta funkar inte längre flerspelarläget. Har prövat att ändra åldersinställning, men har inte fått det att funka. Vad kan jag mer prova?

  Mvh
  Ingela Malmvall

  #32221 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Det verkar stämma att flerspelar-inställningen faktiskt avaktiveras som standard numra och behöver tillåtas via just Microsoft-kontot. Här finns en guide för hur man går tillväga (på engelska) för att aktivera multiplayer i Java Edition av Minecraft. I korthet verkar stegen vara följande:

  1. Logga in på sitt Microsoft-konto, klicka på den lilla profil-ikonen uppe till höger och välja ”My Microsoft Account”.
  2. Klicka på ”Privacy”, scrolla ned till ”Manage your privacy settings” och välja Xbox (även för Windows)
  3. Under “Privacy & online safety” väljer man sedan “Xbox One/Windows 10 Online Safety” och scrollar ned till alternativet för att tillåta eller blockera “You can join multiplayer games.”

  Fungerar det inte direkt verkar även en ut- och inloggning från Microsoft-kontot i Minecraft krävas för att få inställningen att ”hoppa igång”.

  Återkom gärna med huruvida det fungera eller inte. Så får vi söka vidare annars!

  #32249 Svara
  Ingela
  Gäst

  Tack för svar!

  Det funkade perfekt att ändra i inställningarna i Microsoftkontot enligt ordningen ovan. Vi hade fixat ett eget Microsoftkonto till dottern, vilket då blev ihopkopplat med mitt Microsoftkonto. Jag kunde då ändra hennes inställningar när jag var inloggad på mitt konto. Alla hennes val var blockerade men då kunde jag välja att tillåta multiplayerfunktionen.

  Tack igen, nu slipper vi slita vårt hår mera! 😀

  #32251 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Vad kul att det ordnade sig! Ja, det verkar som att allt fler företag (gissningsvis på grund av någon tvingande lag) börjat bli mycket hårdare när det gäller vad som får och inte får tillåtas för minderåriga när det kommer till spelande. Vilket i grund och botten är bra, men ibland försvårar extremt när det är så otydligt vad som faktiskt behöver fixas.

  Hade en liknande upplevelse med Fortnite för sonen för några månader sedan, där lösningen var ungefär densamma :-)

  #32308 Svara
  Maria
  Gäst

  Hej,
  Sökte efter just denna info för min dotters Minecraftspelande. När hon startade för längesedan har jag antagligen klickat i att hon inte får spela med andra men har länge försökt hitta hur man ändrar detta. Såg dina tips ovan men hur jag än försöker komma åt detta kommer jag bara en bit på vägen. Kommer till mitt Microsoft-konto, sekretess, privacy svettnings och lockar på Xbox. Där tar det stopp. Kommer till en sida där rubriken är: ”Varför kan jag inte ändra mina sekretessinställningar”. Två orsaker anges; Du använder ett barnkonto som del av en Xbox familjegrupp eller du använder ett vuxenkonto inställt som medlem i en Xbox familjegrupp. När jag kollar mitt microsoftkonto står jag som organisatör… jag fattar inget. Hur kommer jag åt de sekretessinstöllningar jag vill?

  #32312 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Helt förståeligt att det strular. Denna ihoplänkning av olika konton hit och dit (och framförallt när det gäller Microsoft) är allt annat än lättförståelig. Har haft massvis med problem kring liknande för mina barn och deras konton med.

  Jag skulle börja med att undersöka det här med familjegrupp. Här finns lite information från Microsoft om hur man kan lämna en familjegrupp och vilka andra möjligheter som finns: https://support.microsoft.com/sv-se/account-billing/l%C3%A4mna-familjegruppen-eller-ta-bort-medlemmar-6d806bbb-eb38-a978-10f4-3bbb814ffcc4

  Kommer ni in där och får möjlighet att komma åt några fler inställningar?

  #35257 Svara
  Moa
  Gäst

  Hej! Har samma problem som ovan för min son. Hittade inställningarna på mitt Microsoftkonto som är ihopkopplat med min sons konto och har tagit bort blockeringen för multiplayer. Trots det funkar det inte. Har startat om både spel och dator… fler tips?

  #35375 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Nu har ni säkert redan löst detta, men tänkte att jag flikar in med någon tanke ändå! Jag vet att vi personligen haft ganska mycket strul med att vi blandat ihop alla olika versioner av Minecraft som finns tillgängliga. Skulle det kunna vara något sådant som spökar, och att multiplayer är okej för en Minecraft-variant, men inte för en annan?

  #35866 Svara
  Anonym
  Gäst

  Hej!
  Jag köpte Minecraft åt min lillebror, när han skulle in och spela tillsammans med mig på ”Realms” stod det ”flerspelarläge inaktiverat”. Jag har försökt med att som står ovanför och även på andra sidor. Ingenting verkar funka.
  Hur ska jag göra för att han ska kunna spela på flerspelarläge?

  mvh en besviken storasyster

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
Svar till: Minecraft flerspelarläge med Microsoft-konto
Information om dig:Nya artiklar