Samma Minecraft på Xbox som på PC

Hem Spel Samma Minecraft på Xbox som på PC

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #19583 Svara
  Jenny Haglind
  Gäst

  Jag har tidigare köpt Minecraft Java Edition för vår PC och min son har spelat det där. Nu vill han ladda ner det på sin nya X-box One S. Kan jag ladda ner spelet där utan extra kostnad eller måste jag köpa det igen? Hur gör jag isåfall? Har inte lyckats hitta några instruktioner som jag förstår och från Minecraft får jag bara svar med hänvisning till olika sidor. Skulle vara mycket tacksam för svar.

  #19600 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Det är en himla djungel med alla olika versioner av Minecraft. För att inte tala om alla olika Microsoft-konton och inloggningar hit och dit när det gäller Xbox One och Windows Store etc.

  Oavsett, så vitt jag själv känner till och kan läsa mig till är det tyvärr så att spelet behöver köpas igen för att spelas på Xbox One. Java-versionen är endast tillgänglig på datorplattformar och Xbox one har sin egen variant av Minecraft som kort och gott heter Minecraft.

  Tidigare fanns en version på Xbox kallad Minecraft: Xbox One Edition. Denna finns dock inte längre att köpa, utan det är numera den nya varianten kallad bara ”Minecraft” som gäller för Xbox One.

  #22139 Svara
  Elias Sjölund
  Gäst

  hej. jag köpte och laddade ner minecraft för windows 10 på min pc. men jag har xbox versionen av spelet. hur kommer det sig? kan jag ändra till pc versionen på något sätt?

  #22150 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej Elias! Det låter jätteunderligt. Vart och på vilket sätt köpte du versionen av Minecraft? Mig veterligen finns det ingen version som tillåter att man även får tillgång till Minecraft på en annan plattform (PC, Xbox etc.) än den man faktiskt köpte spelet till.

  #28647 Svara
  Lisa Svensson
  Gäst

  Hej!
  Jag försöker skaffa Minecraft java edition till min pc, men varje gång jag klickar på köp-knappen omdirigeras jag till Xbox sida. Jag har aldrig ens ägt en Xbox haha. Måste man ha ett konto på xbox för att kunna skapa ett konto på datorn? Jag förstår ingenting och hittar ingen info på nätet om det heller! Hur ska jag göra annars för att skaffa Minecraft java edition till min pc?

  #28650 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Jag gissar att du omredigeras till sidan där man behöver använda ett Microsoft-konto för att komma vidare? Det verkar numera som att man faktiskt behöver ett sådant för att kunna hämta Minecraft Java Edition. Det ska bara vara att klicka på ”Inget konto? Skapa ett!” och registrera ett gratiskonto, därefter bör spelet gå att hämta som vanligt :-)

  I annat fall kan du hämta själva installationsfilerna direkt här: https://www.minecraft.net/sv-se/download

  Jag gissar dock att du ändå behöver skapa ett Microsoft-konto under installationsprocessen och för att kunna köpa själva spelet.

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
Svar till: Samma Minecraft på Xbox som på PC
Information om dig:Nya artiklar