Markera text

Hem Övrigt Markera text

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #34453 Svara
  Viktoria
  Gäst

  Går att markera en text i början av ett textdokument och en text i slutet (som exempel) istället för att markera en text i taget eller markera allting? Så att man väljer vad man markerar utan att ta en bit i taget om ni förstår vad jag menar… Det hade hjälpt så mycket när man har mycket text i ett dokument man vill markera. Först och främst menar jag hur man gör det i ett textdokument (alla då, inte något specifikt) men även om det går att göra så på internet också, tex i en artikel.

  #34456 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Vilken jättebra fråga!

  I Microsoft Word och Google Docs går det att göra detta genom att först markera en del av texten och därefter hålla ned Ctrl (eller CMD på Mac) och sedan markera en annan del. Så länge du håller Ctrl/CMD nedtryckt är det därefter bara att fortsätta markera så mycket text som ska kopieras.

  Det finns, vad jag kan hitta, ingen inbyggd funktion för detta i någon av de populära webbläsarna. För Chrome finns däremot t.ex. tillägget MultiLine Text Selection som går att ladda ned här, vilket gör ungefär samma sak som funktionen gör i Word och Docs/Sheets.

  Jag gissar att det finns liknande tillägg för de flesta andra webbläsare med :-)

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Markera text
Information om dig:Nya artiklar