Ladda appar på flera paddor via laddskåp

Hem Mobilt & Surfplattor Ladda appar på flera paddor via laddskåp

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15941 Svara
  Viktoria Gauffin
  Gäst

  Hej!
  Vet ni hur man gör när man vill ladda ner appar på flera iPads samtidigt via ett laddskåp. Jag har en sladd att ansluta på baksidan som går att ansluta till USB, ska den användas till detta?

  #16006 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Lite osäker på vad du menar med laddskåp? Är det någon form av USB-laddare med flera USB-utgångar på framsidan och en USB-sladd som går ut på baksidan? I sådant fall bör det fungera såsom du skriver. Tänk dock på att USB-adaptern du ansluter laddstationen till behöver ha ganska mycket kraft för att kunna ladda fler än en iPad samtidigt.

  #16154 Svara
  Viktoria Gauffin
  Gäst

  Hej!
  Ja, jag kan ställa 10 iPads på laddning samtidigt och baktill finns givetvis anslutning till eluttag men även en sladd med USB. Kan jag med den ladda appar via min dator istället för att hämta hem dem på en padda? Tänker att jag på paddorna har inställningen uppdatera automatiskt när ny app läggs till. Fick av Apple Support veta att jag kan ha 10 paddor kopplade till ett apple-id, och eftersom jag har totalt 30 paddor så måste jag byta apple-id på 20 av dem och skapa nya mejladresser och apple-id till dem i grupper om 10. Har tidigare bara hämtat i-Padsappar på padda, vet inte om jag kommer få problem med köpappar mm om jag ska göra det på dator. + om min dator då tolkas som en 11:e enhet så jag inte kan ladda ner på 10 paddor…
  Allt tar ju tid att göra så jag vill göra rätt… – tacksam för all hjälp jag kan få!

  #16155 Svara
  Viktoria Gauffin
  Gäst

  Hej!
  Laddskåpet får sin ström via vanligt eluttag men på skpået kan jag också ansluta en sladd som har USB ut. Undrar då om man smidigast laddar ner appar till 10 paddor samtidigt via sin dator ansluten via USB eller om jag ska ladda ner via paddorna. Jag har totalt 3 laddskåp med 30 paddar och vill få det smidigt. Apple Support säger att med funktionen automatsik hämtning av appar kan jag styra 10 st paddor. Behöver då 3 apple-id för att styra 30 paddor. Om jag då laddar ner via min dator så vet jag inte heller om min dator anses som en 11:e enhet och om jag riskerar problem runt betalappar mm. Jag jobbar på en MacBook Air och vet heller inte om jag får problem med att använda olika apple-id på den.
  Tack på förhand för all information jag kan få!

  #16271 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Hm, bra fråga. Jag _tror_ inte att datorn räknas som en ny enhet, så länge du inte använder ett av iPad-kontona för att logga in på datorn och till iCloud etc. Då _borde_ det kontot förbli separat.

  Utifrån det du beskriver låter det ju som att det är exakt så laddskåpet ska användas. Strömmen kommer separat och USB-sladden kan förmodligen användas för att massuppdatera anslutna enheter (iPads). Jag har dock ingen erfarenhet personligen av detta, så vågar inte riktigt säga hur exakt man går tillväga för att få det att fungera.

  Angående betalappar har jag åtminstone kunnat installera dessa till min iPhone direkt via datorn, t.ex. från en backup. Så förmodligen fungerar det utan problem. Dock kan det ju vara en idé att göra ett test med en eller två av iPads:en först för att se så allt fungerar såsom du önskar!

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
Svar till: Ladda appar på flera paddor via laddskåp
Information om dig:Nya artiklar