Köpa ny dator

Hem Datorer Köpa ny dator

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #26321 Svara
  Cecilia
  Gäst

  Jag undrar vad jag behöver tänka på när jag köper en ny dator. Det ska gå bra att använda adobe program såsom indesign och photoshop bland annat. Det ska gå snabbt och smidigt. Jag vill kunna redigera bilder, videor och hålla på med grafisk design. Just nu har jag en chromebook som fungerar sådär. Den passar inte till det jag vill jobba med. Vad för typ av dator behöver jag? Är det bättre med apple eller något annat? Jag har ingen koll. Tacksam för hjälp!

  #26332 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej!

  Ja, Chromebook är i regel ingen höjdare för dessa uppgifter, utan är mer avsedda att fixa enklare saker (typ skrivande, surfande och liknande).

  Det är ju minst sagt en djungel när det gäller att välja dator, men jag tar det från det du skriver att det gissningsvis är en laptop du är ute efter. När det gäller Apple mot Windows-datorer skulle jag säga att det kommer till vilket operativsystem du själv föredrar. Apples senaste MacBook Pro har fått väldigt bra recensioner och ska vara både betydligt snabbare och tystare jämfört med tidigare generationers MacBook.

  På PC och Windows-sidan skulle jag väl säga att min personliga favorit är Microsofts Surface-serie, med t.ex. denna.

  Nu vet jag inte ungefär vilken prisklass du helst vill vara i, men för att få en laptop som klarar av att framförallt redigera videor på ett tillfredställande vis skulle jag säga att det är svårt att komma undan med något allt för långt under 10.000 kr-sträcket.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Köpa ny dator
Information om dig:Nya artiklar