Konstigt meddelande i MacOSX High Sierra på en macmini

Hem Datorer Konstigt meddelande i MacOSX High Sierra på en macmini

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #19122 Svara
  Lars Arnkvist
  Gäst

  Hej! Jag får ibland upp ett mystiskt meddelande ”Talhämtare försökte ändra systeminställningarna” som jag förväntas godkänna men inte gjort hittills. Har försökt slå på nätet om Talhämtare men inte hittat något utom er artikel om HOSTS-filer. Men jag bygger ju ingen hemsida. Kan det vara någon som försöker få kontroll på min dator?
  Med vänligt hälsning Lars

  #19166 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej Lars! Extremt underligt, både felmeddelandet och att du hamnar på artikeln om HOSTS-filen (framförallt då ordet talhämtare aldrig nämns där). Men jag får upp samma sak vid en Google-sökning så.

  Jag lyckas dock heller inte hitta en enda förekomst av varken detta felmeddelande eller ordet Talhämtare. Vet inte riktigt vad det skulle kunna översätta till för att söka upp felmeddelandet på engelska. Testade några olika termer men hittar fortfarande ingenting.

  Jag tycker oavsett det låter som att det finns något program eller liknande som kallas just Talhämtare och som på något sätt behöver använda en systemfil till något, snarare än att datorn utsatts för någon hacker-attack eller fått virus. Dock är jag inte helt säker på detta.

  Ska försöka söka lite mer och återkommer om jag hittar något!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Konstigt meddelande i MacOSX High Sierra på en macmini
Information om dig:Nya artiklar