Kan inte ringa till en annan telefon, får "Användare upptagen" hela tiden

Hem Mobilt & Surfplattor Kan inte ringa till en annan telefon, får "Användare upptagen" hela tiden

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #6523 Svara
  Solveig
  Gäst

  Hej! Både jag och min man har samma telefonmodell, Huawei.

  Han kan ringa mig, men jag kan inte ringa honom? Det står bara ”Användare upptagen” även fast telefonen ligger orörd bredvid min. Vi har provat att starta om telefonerna men det är samma problem. Kan det vara något fel på min telefon? Jag kan ringa andra nummer utan problem.

  Tack, S

  #6550 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Kan det vara så att hans ditt nummer av misstag hamnat på listan för blockerade nummer i hans telefon? Detta framkallar just ”Användare upptagen”-meddelandet.

  Du hittar inställningen genom att peka på Telefon (där man slår nummer). Högst upp till höger finns sedan tre prickar, klicka på dessa och välj Inställningar. Välj därefter Samtal följt av Samtalsblockering (tror även vissa tillverkare benämnt det svartlistning eller liknande).

  Finns numret inlagt här är det bara klicka på det och välja att ta bort det från blockeringslistan för att få det att fungera igen. Hoppas det löser sig!

  #29323 Svara
  Anita
  Gäst

  När jag ringer ett visst nummer får jag alltid upptaget, även om jag skriver in det manuellt. När jag ringde anonymt med ≠31≠ före numret fungerade det. Mitt nummer är INTE blockerat, har suttit intill och kollat den telefon som är upptagen.

  #29327 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Det låter underligt. Har ni kollat med respektive operatör om de skulle kunna ha några tips? Kanske få framförallt för den telefonen som det inte går att ringa till?

  Annars vet jag tyvärr inte vad som skulle kunna orsaka detta då det, som du redan är inne på, i regel kommer sig av att man av misstag klickat på ”blockera nummer” eller liknande någon gång i den mottagande telefonen.

  #29895 Svara
  Waneleha
  Gäst

  Min sambo som har en Huawei mobil hade nåt likande problem. Han kunde varken smsa eller ringa till sonen, och jag kontaktade Telia men de kunde inte hjälpa oss. Det var bara till sonen, oss andra var det inga problem. Jag har för mig att det var någon inställning i konakten till sonen som vi ändra något i och så fungerade det sedan. Jag minns inte exakt vad för inställning.

  #29932 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Tack för informationen oavsett! Att ta en titt i själva kontakten för personen i fråga på respektive telefon var ju faktiskt ett superbra tips. Som någon förhoppningsvis kan ha nytta av :-)

  #31003 Svara
  Mats
  Gäst

  Har precis exakt samma problem men det räckte med att gå in i iPhone om man nu har en sådan,och gå in i inställningar, telefon och där stänga fliken ” visa inte mitt nummer ” blir ju samma sak som att skriva #31# före som någon annan i tråden skrev.
  Nackdelen är ju att den man ringer till inte ser vem det är som ringer, men det får man ju ha överseende med i detta fall.

  #31004 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Tack för att du delar med dig! Supertips ju! Men det pekar ju också lite mot att det, på något sätt, måste letat sig in någon form av blockering av numret i fråga på telefonen man vill ringa till.

  #36723 Svara
  Peter
  Gäst

  Samma problem här med en Iphone. Det löste sig med att jag loggade ut min jobbtelefon från mitt privata iCloud. Dessutom var synkroniseringen rödmarkerad. När jag ”aktiverade” synkroniseringen, gick det att ringa till min telefon igen.

Visar 9 inlägg - 1 till 9 (av 9 totalt)
Svar till: Kan inte ringa till en annan telefon, får "Användare upptagen" hela tiden
Information om dig:Nya artiklar