Kan ej skriva bokstäver på min laptop

Hem Datorer Kan ej skriva bokstäver på min laptop

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #29693 Svara
  Olle
  Gäst

  Jag kan inte skriva bokstäver, tangenterna avaktiverade och det blir inga tecken. Jag måste kommit åt något kortkommando. Siffor går bra. Med andra ord kan jag inte ens trycka in lösenordet till laptopen och komma in… Någon som vet hur man kan återställa? (Har hp från 2017.)

  #29695 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Kan det vara så att datorn har möjlighet att logga in med antingen en pin-kod alternativt ett lösenord? Och att du har kommit åt symbolen för att logga in med pin-koden? Detta gör nämligen att det bara går att skriva in siffror och inte bokstäver (däremot är det inte supertydligt att man bytt till pinkod från lösenord).

  Det brukar finnas en liten symbol någonstans vid inloggningsskärmen för att skifta mellan de två olika lösenordslägena.

  #31213 Svara
  Lena Göthlin
  Gäst

  Hej! Jag kan inte logga in på min laptop eftersom det inte går att skriva bokstäver. Det finns ingen symbol vid inloggningen som man kan klicka på för att skifta lösenordsläge. Jag har bara loggat in med lösenord. Måste ha kommit åt någon knapp… Någon som har förslag på lösning? Hittar inte numlock-knapp heller.

  #31214 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Vad knepigt! Är det Windows 10 du använder, eller har du uppgraderat till 11? Vet att den lilla symbolen för att skifta läge mellan pin och lösenord ibland är orimligt svår att hitta. Annars verkar knappkombinationen CTRL + ALT + Delete följt av Aktivitetshanteraren kunna ”kickstarta” tangentbordet (åtminstone verkar en del användare löst det på detta sätt om man läser runt i andra forum). Kanske kan vara värt ett test?

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Kan ej skriva bokstäver på min laptop
Information om dig:Nya artiklar

Send this to a friend