Internetdelning(USB)

Hem Datorer Internetdelning(USB)

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #24563 Svara
  Markus
  Gäst

  Hejsan. Har testat allt gällande inställningar och knep för att kunna dela internet från mobilen. Får inte upp nätverken i närheten på datorn även om jag har internetdelning på och USB inkopplad(iphoneladdare) till datorn. Verkar som om jag inte kan få upp nätverken överhuvdtaget hur jag än gör, jag har en kompis som använder mobilt bredband, han testade på min dator men det fungerade inte heller. Gick in på enhetshanteraren>nätverkskort>egenskaper fick då inte upp fliken ”avancerat”, den fanns inte helt enkelt. Men just att datorn inte får upp några andra nätverk är ju skumt. Måste jag verkligen ha internetsladd? (Alla drivrutinerna är uppdaterade). Hittar min iPhone på datorn men inte på nätverken.

  #24580 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej!

  Tolkar jag det rätt att datorn alltså, för stunden, inte alls hittar några som helst trådlösa nätverk? Har det fungerat tidigare, eller är det en ny dator?

  Om det är en ny dator och framförallt en laptop finns det ibland en liten knapp någonstans ovanför tangentbordet (ibland bland de övriga tangenterna i tangentbordet) som helt sonika stänger av och aktiverar Wi-Fi på datorn. Det låter som att det skulle kunna vara något åt det hållet som spökar :-)

  #24642 Svara
  Markus
  Gäst

  Hej igen och tack för svar! Detta är en stationär dator som jag köpte privat så vet inte så mycket om den, det är ett hemmabygge. Kan det vara något som inte finns i datorn som gör att det inte går? Kan inte få upp några som helst nätverk på datorn. Kan man testa och köpa en Wi-Fi adapter?

  /Mvh Markus

  #24643 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Det finns ju absolut en möjlighet att datorn helt enkelt saknar stöd för Wi-Fi. Om du inte har några utgångar för antenner (bild), alternativt några kortare antenner på baksidan av datorn är detta också troligen fallet.

  Och då skulle jag absolut köra på en Wi-Fi-adapter. För enkelhetens skull kanske en USB-variant, typ något sådant här eller liknande :-)

  #24644 Svara
  Markus
  Gäst

  Okej tack såmycket ska testa detta :)!

  Mvh Markus

Visar 5 inlägg - 1 till 5 (av 5 totalt)
Svar till: Internetdelning(USB)
Information om dig:Nya artiklar