Ingen kontakt med 5GHz

Hem Nätverk & Trådlöst Ingen kontakt med 5GHz

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14199 Svara
  Arne Edlund
  Gäst

  Hej. Jag vill tacka för en mycket bra hemsida, som jag har haft stor hjälp av från och till. Mitt problem just nu är, att jag inte får någon kontakt med min routers frekvens 5GHz. När jag, på min iMac Pro, trycker på just den frekvensen kommer frågan om lösenord fram. Jag skriver i det och får sedan beskedet att datorn inte kan ansluta till nätverket. 2,4GHz fungerar. Det konstiga är, att på min ordinarie iMac, så är det inga problem med någon av frekvenserna.
  iMac Pro har jag återställt ett par gånger för att se om det fungerar – men ej.
  Finns det något svar på detta problem?
  /arne

  #14201 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej Arne! Tack för fin feedback, det uppskattas verkligen! Ja med priset för en iMac Pro tycker man ju absolut att den ska kunna koppla upp sig mot ett 5 GHz-nätverk utan större problem :-) Har inte stött på problemet själv och lyckas inte hitta jättemycket information om andra som gjort det heller tyvärr.

  En lösning – som några dock verkar ha fått att fungera – är att testa att byta kanal på 5GHz-nätverket i routern till 40, 41 eller 44 (kan ha olika benämningar beroende på vilken router du använder).

  Återkom gärna om det gör någon skillnad, annars får vi försöka forska vidare!

  // Christoffer

  #14217 Svara
  Arne Edlund
  Gäst

  Funderar på om det finns datorer, som inte kan ta emot 5GHz. Min iMac Pro är från sent 2011, så jag fick en känsla av att den frekvensen kanske inte var så utvecklad då?
  /arne

  #14231 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Det är ju kanske inte helt omöjligt att det faktiskt kan vara så. Kolla denna guide för att se hur du ser efter om du har 5GHz-möjligheter på datorn: https://grok.lsu.edu/Article.aspx?articleid=17340

  #14233 Svara
  Arne Edlund
  Gäst

  Tack för det tipset. Men attans! Min maskin ska enligt uppgift kunna ta emot 5GHz i och med att den har ”PHY-lägen som stöds: 802.11 a/b/g/n”. Såå, då får jag se om jag klarar att gå in i routern och ändra kanal.
  Lustigt. Jag hade kunnat låta det vara på 2,4 GHz, men det är så infernaliskt roligt att försöka lösa sådana här problem, trots att man har kommit en bit över 70 :-)

  #14234 Svara
  Arne Edlund
  Gäst

  Förresten. Innan jag går in i routern – kommer de andra maskinerna (TV, iPhone och iPad) att störas vid ett sådant kanalbyte? För då, vet i katten om jag bryr mig.
  Nu gjorde jag så i alla fall. Det intressanta var att jag prövade med 40 och 44, vilket inte fungerade, sedan gick jag tillbaka till Auto igen. Och si! Då fungerar 5GHz på Pro:n också! Inte vet jag hur det gick till…tyvärr. Men nu rör jag inget längre.
  Tack för hjälpen.

  #14235 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej igen! Snyggt jobbat! Ja, ibland vet man inte riktigt varför något helt plötsligt börjar fungera igen. En gissning skulle väl kanske kunna vara att det uppstått någon form av mjukvarufel i routern vilket fick den att inte ansluta till iMac:en över 5GHz. När du sedan bytte kanal görs troligen en omstart av vissa delar av routern, vilket då kanske gjorde att allt hoppade igång som det borde fungera igen.

  Men bara en gissning :-D

  Tack för att du delade me dig av att det löste sig. Förhoppningsvis kan det hjälpa någon annan med liknande problem :-)

Visar 7 inlägg - 1 till 7 (av 7 totalt)
Svar till: Ingen kontakt med 5GHz
Information om dig:Nya artiklar