Hårddiskar ej synliga

Hem Datorer Hårddiskar ej synliga

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #35769 Svara
  Martin
  Gäst

  Hej

  Jag har fått en dator som har flera hårddiskar inkopplade men ingen av dem syns när jag försöker installera Windows 10. När frågan om var jag vill installer windows dyker upp framgår det att det inte går att hitta några enheter. Samtidigt är bara uppdatera och läs in drivrutiner upplysta. Övriga rubriker så som ny eller formatera är skuggade och ej klickbara. Vad behöver jag göra för att komma åt mina hårddiskar och kunna installera Windows? Det handlar om interna hårddiskar i detta fall.

  #35836 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Svårt att säga exakt vad som skulle kunna vara galet. Det första jag skulle göra är att se efter så de verkligen är korrekt i kopplade och anslutna till både ström och moderkortet. Nästa steg skulle vara att se efter om det finns några inställningar i datorns BIOS/UEIF angående ”Storage” eller “SATA Configuration”. Här kan det vara värt att laborera runt lite med inställningarna för ”SATA Mode” (eller liknande) och se till att det är satt till AHCI (vilket är vanligast).

  Får du ändå inte fart på diskarna skulle mitt nästa steg vara att montera ur dem ur datorn och koppla in dem till en annan dator för att se om de går att hitta i Diskhanterings-programmet. Du hittar detta genom att högerklicka på Start-knappen och välja just Diskhantering.

  Vet du helt säkert att hårddiskarna ska fungera? Annars är det tyvärr väldigt ofta lite att lite äldre hårddiskar helt enkelt bara lägger av efter många år i drift (eller i vila med för den delen).

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Hårddiskar ej synliga
Information om dig:Nya artiklar