Går det att få vågiga bröd i en brödrost?

Hem Övrigt Går det att få vågiga bröd i en brödrost?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31985 Svara
  Minoo
  Gäst

  Hej, jobbar på ett skolprojekt och ska designa en brödrost. Jag undrar om det är tekniskt möjligt att göra ”brödfacken” vågiga så att brödet kläms ihop och blir vågigt. Precis som den en voffeltång blir håret vågigt. Skulle teknologin fungera och kläms brödet tillräckligt mycket för att kunna formas?
  Tacksam för svar/spekulationer kring detta!

  #31996 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Vilken kul fråga! Jag har tyvärr ingen egentlig kunskap alls här men visst borde det väl gå att forma brödskivan genom att hetta upp den och samtidigt böja den på något sätt. Så länge den inte hålls fast av samma element som hettar upp den borde den ju heller inte bli bränd.

  Försökte söka runt lite om det existerade något liknande, men hitta inget som faktiskt formar bröden medan de rostas. Så antingen har du kommit på något lite unikt, eller så är det svårt att göra :-) Efterfrågan tror jag definitivt finns (en sådan sak som många säkert vill ha men inte vet att de behöver!) :-D

  Kanske någon annan som läser detta har mer koll på just tekniken för brödrostning och hur värmen faktiskt påverkar brödet. Lycka till!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Går det att få vågiga bröd i en brödrost?
Information om dig:Nya artiklar