Framtidens nät (Telia)

Hem Övrigt Framtidens nät (Telia)

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #35541 Svara
  Mia
  Gäst

  Hej, vilken fantastisk tur att jag hittade er sida. Jag har googlat så mycket om detta MEN blir inte bättre svar/inga alls. Nu hoppas jag verkligen att jag får veta lite mera, av personer som vet och kan något om detta. Vill påpeka bara,att jag är inte teknisk ett dugg vad än det gäller så därav lite virrigt men jag ska försöka förklara.

  Jag använder Telia och ska fortsätta med det. Det kommer info brev med följande text i korta delar: Nu bygger vi framtidens nät.

  De stänger ner delar av det gamla telenätet som inte lever upp till dagens kapacitetsbehov.
  Fasta tjänster via telejacket (telefon, bredband, tv)att stängas ner. Det ska bli bredband via mobilnätet.

  Jag ska behålla fast telefon, mobil, bredband och tv i det nya nätet. Jag undrar hur allt detta kommer att ske/gå till? Måste det eller ska det kopplas in några särskilda sladdar eller boxar? Sker allt detta automatiskt? Jag menar på att jag har ju telefon.nr och sådant för kontakt och byte av nät till dom.

  Är det verkligen så enkelt att bara ringa till Telia, och säga att visst byt nät nu? Kan det bytet ske automatiskt i samband med mitt samtal till dom? Telefon jacken ska bort och jag förstår det, men det nya nätet är trådlöst då? (Wifi?) Enligt Telia så ska detta vara den bästa lösningen om man nu vill behålla sina apparater. Jo, kanske är detta mycket bättre och smidigare än vad jag tror helt enkelt.

  Jag är mycket tacksam för ert svar, tack. M.vh, Mia

  #35816 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Insåg att detta svar kommer extremt sent. Förstår jag det rätt att Telia alltså stänger ned telenätet där du bor och att de rekommenderar att köra mobilt bredband istället?

  I sådant fall skulle jag säga att det förmodligen kan fungera bra, däremot förutsatt att det också finns bra 4G-täckning där du bor. Däremot kan det finnas lite andra begränsningar i t.ex. hur mycket data som får överföras per månad etc. beroende på vilket abonnemang man har. Här kan det vara värt att även höra runt med andra leverantörer då Telia inte har förtur att leverera mobilt bredband någonstans, utan detta kan alla leverantörer erbjuda. Det är även en del skillnader på vilken täckning de olika operatörerna har på olika platser. Så även detta kan vara bra att höra sig för om.

  Angående utrustning så är det i regel ett SIM-kort som sätts i en vanlig router som behövs. Alla andra saker (datorer, telefoner, etc.) använder sedan nätverket som skickas ut av routern. Just TV via mobilnätet har jag ingen erfarenhet av själv, men det är möjligt att Telia har specifika lösningar för detta. Men där skulle jag nog höra direkt med dem kring vad som finns och hur det fungerar.

  #35800 Svara
  Waneleha
  Gäst

  Hej,
  här kanske du får svar på dina frågor: https://www.telia.se/privat/om/framtidensnat

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Framtidens nät (Telia)
Information om dig:Nya artiklar