Fråga om mobiltelefonsystemet

Hem Övrigt Fråga om mobiltelefonsystemet

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #15507 Svara
  Elinore Gustafsson
  Gäst

  Hej! Det är så att jag läser till grundlärare årskurs F1-3 via Karlstad universitet och skriver ett examensarbete där jag bland annat ska utföra en pedagogisk aktivitet om mobiltelefonsystemet. Jag skulle vilja ha en enkel och bra förklaring på hur själva mobiltelefonsystemet fungerar då jag inte hittat någon direkt bra fakta. Jag har mest fått med mobiltelefoner och basstationer men visst är det andra komponenter som antenner sändare och telefonväxel? Hur kan jag på enklast sätt förklara för elever hur det fungerar att skicka ett sms, ringa eller använda internet? Hade varit oerhört tacksam för hjälp.
  Mvh Elinore Gustafsson

  #15654 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Jag önskar att jag satt på den kunskapen från början, tyvärr går det lite över vad jag har koll på :-)

  Precis som du skriver verkar dock informationen vara lite knapphändig kring det exakta tillvägagångssättet för hur samtal och SMS egentligen fungerar, åtminstone om man letar efter information på svenska. Det finns däremot en del information på engelska, t.ex. från Gizmodo och Electro Schematics.

  Hoppas länkarna kan bidra med något mer åtminstone. Annars är det nog Google jag rekommenderar tillsammans med lite smarta sökord, kanske framförallt på engelska. Lägger även idén om en artikel på enkelteknik kring detta på att-göra-listan för framtiden. Vågar dock inte lova när eller om en sådan artikel kommer komma upp :-/

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Fråga om mobiltelefonsystemet
Information om dig:Nya artiklar