Flytta filer (exFAT mot Mac OS Extended)

Hem Datorer Flytta filer (exFAT mot Mac OS Extended)

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #25963 Svara
  Hans Norén
  Gäst

  Är det någon skillnad på hastigheten om jag vill flytta en stor fil mellan min Mac Book Pro och en extern HD. Om jag har Exfat på HD och Mac OS Extended på datorn eller om jag har Mac OS Extended på både externa HD och min Mac Book Pro.

  #25989 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Nu har jag inte gjort några egna tester här, men det verkar faktiskt som att det kan skilja lite mellan de båda formaten när det kommer till överföringshastigheter. ExFAT är konstruerat för att hjälpa till med att just fungera med flera olika plattformar och fungerar bra för externa hårddiskar där man måste ansluta dem till PC/Mac om vartannat.

  Om du endast använder disken med macOS skulle jag alla dagar i veckan däremot rekommendera att köra med macOS Extended på disken då formatet både innehåller betydligt fler säkerhetsfunktioner för att minska risken för förstörd data om den skulle vara på väg att gå sönder. Samtidigt som formatet är utvecklat för maximal prestanda på just Apple-datorer.

  Dock ska jag även tillägga att jag inte hittat några faktiska tester på vilket av de båda formaten som faktiskt har bäst överföringshastigheter, mer än forumtrådar där många verkar vittna om att exFAT ibland uppvisar lägre överföringshastigheter jämfört med macOS Extended. Så hur det _faktiskt_ förhåller sig är jag inte riktigt hundra på.

  Personligen har jag inte noterat några extrema skillnader de gånger jag kört en exFAT-disk jämfört med en macOS Extended. Däremot har jag ju då inte uttryckligen verkligen letat efter några heller.

  #26003 Svara
  Hans Norén
  Gäst

  Tack för dina synpunkter, jag är benägen att hålla med dig i ditt resonemang. Det får bli macOS Extended nu när jag ska formatera min nya externa HD.

  #26004 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Det låter mycket vettigt tycker jag :-) Ska försöka söka runt lite mer och se om jag kan hitta några faktiska siffror i och med test av detta, återkommer i sådant fall!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Flytta filer (exFAT mot Mac OS Extended)
Information om dig:Nya artiklar