LG-TV visar meddelandet ”Felaktigt format”

Hem Ljud & Bild LG-TV visar meddelandet ”Felaktigt format”

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14724 Svara
  Martin
  Gäst

  Hej!

  Efter att ha upplevt ett strul på min LG-tv då samtliga hdmi portar slutade att fungerade så köpte jag en adapter för RBG uttaget och via en hdmi switch så kopplade jag in min chromecast. Det har fungerat perfekt i några veckor men nu får jag upp ett felmeddelande på tvn som säger ”felaktigt format”. Jag har provat att ändra bildinställningar, kopplat ur samtliga sladdar som satts in igen men utan lyckat resultat. Vad kan vara problemet och hur ska man lösa det? Använder min chromecast dagligen så skulle bli oerhört glad för ett snabbt svar.

  Tack på förhand.

  #14725 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Det skulle ju kunna vara så att vad det än var som gjorde att HDMI-portarna slutade fungera spridit sig till andra delar av TV:n. Oavsett skulle jag först och främst testa att se om det fungerar att koppla in något annat via uttaget i fråga (t.ex. en spelkonsol). Ger den bild (eller om du inte har möjlighet att testa någon annan enhet i uttaget) skulle jag göra en fabriksåterställning av Chromecasten.

  Följ stegen här för att göra det: https://support.google.com/chromecast/answer/6254654?hl=sv (tänk på att alla inställningar raderas vid en återställning och att Chromecasten behöver ställas in som om den vore ny efteråt).

  Gör detta ingen skillnad är det nog till TV:ns inställningsmenyer jag också skulle vänt mig. Förmodligen har ju TV:n någon form av återställningsfunktion också. Som en sista utväg kan denna förmodligen vara värd att testa. Tänk dock på att alla kanalinställningar, sökningar etc. försvinner vid en sådan fabriksåterställning!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: LG-TV visar meddelandet ”Felaktigt format”
Information om dig:Nya artiklar

Send this to a friend