Fabriksåterställd men låst mobil ?!

Hem Mobilt & Surfplattor Fabriksåterställd men låst mobil ?!

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #31311 Svara
  PeWe
  Gäst

  Hej
  Jag hade en mobil som jag lånade ut och fick tillbaka den och när jag kom på att jag hade den liggandes i en låda i 3-4 månader efter att jag fått tillbaka den, så tänkte jag använda den då min mobil börjat krångla.

  Så jag tänkte återställa den men personen som lånat den har glömt koden till den !! Så jag lämnade in den till Alina Systems för att fabruksåterställa den!! När jag sedan skulle göra den till min så frågar den efter den föregående Google kontots e-mail och lösenord !?

  E-mail adressen fick jag av den som lånat mobilen men han har glömt lösenordet!!Så hur ska jag då kunna få igång den mobilen !? Den frågar hela tiden efter det förra Google kontot !? Varför? Sen ska det gå att återställa den via nåt telefon nummer men det numret har inte han som lånade den kvar för det simkortet och numret har han avslutat och kastat bort. Vad kan jag göra !?

  Mobilen är bara 8 månader gammal och är som ny😭!! Jag var i kontakt med Alina Systems som sa att det inte går att återställa mobiler på något annat sätt !! Finns det verkligen inget kvar att göra ? Jag har ju återställt mobiler förut och då ska man ju kunna påbörja en helt ny användare på en helt återställd mobil.

  Jag har köpkvittot på mobilen men det verkar ju inte hjälpa !?
  Så please hjälp 😢!! 🙏

  • Detta ämne redigerades för 1 år, 10 månader sedan av Christoffer.
  #31313 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Även om det cirkulerar _mängder_ med guider på nätet för hur man återställer en Android-telefon där man inte har tillgång till Google-kontot som den är låst med går det – så vitt jag vet – trots allt inte att göra. Samma sak med en Apple-telefon där Apple-ID-kontot glömts bort. Så säger Alina att det är så är jag rädd att det faktiskt kan stämma.

  Varför det är på detta sätt är ju troligen (gissar jag) av anledningen att det ska minska stöldbegäret för telefonerna. Dvs. även om någon stjäl en telefon kommer de ändå inte kunna använda den. Men det försvårar ju absolut när situationer som dessa uppstår.

  Här kan jag personligen tycka att tillverkarna (både de av Android-telefoner och Apple) skulle kunna vara mycket tydligare med att telefonen i princip blir obrukbara om man glömmer bort sina inloggningsuppgifter.

  Har du däremot kvittot kvar, som du skriver, skulle jag testa att försöka få fatt i någon auktoriserad reparatör/serviceverkstad för just det märke det handlar om (t.ex. Samsung) och höra om de kan göra något för att hjälpa om man faktiskt kan bevisa att det är en själv som köpt och äger telefonen. Något ju ett kvitto troligen kan intyga. Vågar inte lova något här, men det är kanske värt ett försök.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Fabriksåterställd men låst mobil ?!
Information om dig:Nya artiklar