Enhetsnamn visas inte i Android-hotspot

Hem Mobilt & Surfplattor Enhetsnamn visas inte i Android-hotspot

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #34499 Svara
  Jack
  Gäst

  Hej,

  Jag aktiverade hotspot i min Android-mobil. Tre iPad anslöt, men bara för en av dem visades det korrekta enhetsnamnet. För de övriga två stod det ”ansluten enhet”. Jag tittade i inställningarna, Allmänt – Om – Namn, i dessa två paddorna och där stod mina döttrars namn, men de visades alltså inte i min mobil.

  Vad beror det på? Kan det vara någon inställning i paddorna som döljer namnen?

  #34501 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Spännande fråga. Har försökt att leta lite info men hittar inget riktigt klockrent svar. Det första alternativet har du ju redan dubbelkollat i ”Allmänt > Om > Namn”.

  Det finns ju en del säkerhetsinställningar om man, på iPad:en, klickar på det lilla ”i”:et bredvid nätverksnamnet i fråga under Wi-Fi. Framförallt tänker jag väl på inställningen ”Privat Wi-Fi-adress” som eventuellt skulle kunna påverka detta. Men är osäker då jag inte har möjlighet att testa.

  Nu kör jag själv nästan uteslutande Apple, men där finns ju även möjligheten att enheter ansluter till delade nätverk via Bluetooth. Kan någon sådan variant av koppling uppstått även i detta fall kanske? Alltså att två enheter anslutit via Bluetooth och en via Wi-Fi?

  Ska försöka se om jag hittar någon mer info. Hade varit intressant att hitta en lösning på vilken inställning som spökar (för någon är det ju garanterat!)

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Enhetsnamn visas inte i Android-hotspot
Information om dig:Nya artiklar