Embedded video från Youtube lågupplösta

Hem Ljud & Bild Embedded video från Youtube lågupplösta

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #18846 Svara
  Anne Sahlin
  Gäst

  hej, vi har ett gäng videos på Youtube. De är olistade. Vi bäddar in dem på vår hemsida. Trots att de har hög kvalitet så kommer de fram lågupplösta där.
  1) I desktop kan du ändra på detta och ställa om kvaliteten. Den inställningsfunktionen (kugghjulet) finns dock inte när man tittar på videon via mobilen. Hur går det att få fram vid inbäddade videos?
  2) Samma sak gäller för Chromecast, den funktionen syns i desktop men inte i mobilläget. Vad kan vi göra för att visa ut den? Behövs det inställningar på telefonen?

  #18847 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Superbra fråga. Jag har också noterat detta problem med de videor jag har i artiklar här på sajten. Det lustiga i sammanhanget är att de ibland dyker upp i HD (med en HD thumbnail) medan de ibland är supersuddiga både i thumbnailen och en liten bit in på videon (innan kvalitén hinner ställa om sig).

  Om ni har möjlighet att helt kontrollera koden för det inbäddade inlägget skulle jag börja med att testa att ändra upplösningen enligt nedan:

  iframe src=”https://www.youtube.com/…” width=”560″ height=”315″ frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”

  iframe src=”https://www.youtube.com/…” width=”1280” height=”720” frameborder=”0″ allowfullscreen=”allowfullscreen”

  Det verkar ha fungerat för en del då det berättar för videon att den har utrymme att starta i HD-upplösning (1280 x 720 pixlar). Gör det någon skillnad?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Embedded video från Youtube lågupplösta
Information om dig:Nya artiklar