DVD-skivor för lagring av filmer

Hem Datorer DVD-skivor för lagring av filmer

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #34108 Svara
  Pia
  Gäst

  Hej!
  Vad rekommenderar ni om man har DVD-skivor med personliga filmer som man vill spara, för framtiden? Är det ok att spara dem i detformatet eller bör man lägga över dem på USB-minne?

  #34109 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Så länge det är frågan om vanliga DVD-R-skivor som är ”färdigbrända” (finalized) och inte DVD-RW verkar den gemensamma åsikten (om man läser sig till det) vara att DVD-skivor inte alls är ett så dumt sätt att spara information på under en lång tid. Det ska dock poängteras att det är väldigt viktigt att skivorna inte utsätts för solljus och annan strålning, vilket kan försämra livslängden avsevärt.

  Personligen skulle jag rekommendera _minst_ två kopior av allt du verkligen vill ha kvar, och då på olika lagringsmedia. T.ex. en kopia på DVD-skivor och en kopia på någon online-tjänst för lagring (OneDrive, Dropbox etc.). Är det verkligt viktiga filer är det i regel tre olika ställen med kopior som rekommenderas, varav minst en är på ett annat ställe än de övriga två (för att undvika förlust vid t.ex. brand eller stöld).

  USB-minnen är teoretiskt sett inte något superdumt media att spara saker på heller, däremot har de en större tendens att bli korrupta och sluta fungera om de t.ex. tas ut ur datorn när data skrivs till dem osv. Samma sak gäller hårddiskar (och DVD-RW-skivor, där data ju kan skrivas flera gånger till skivorna).

  #34111 Svara
  Pia
  Gäst

  Tack för användbar information! 😊

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: DVD-skivor för lagring av filmer
Information om dig:Nya artiklar