Vilken dockningsstation till MacBook?

Hem Datorer Vilken dockningsstation till MacBook?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30353 Svara
  Jacques Montel
  Gäst

  Hej
  Jag har en Satechi docknings station som inköptes för 4 år sedan och konstaterat att de dubbla USB c kontakterna slitits vilket gör att det glappar och har svårt att få kontakt i datorns uttag plus att den blir väldigt varm. Dyr erfarenhet då den vid den tiden kostade strax över 1000 :-. Nu till min fråga eftersom jag behöver en ny. Har kollat på webben och som vanligt är utbudet så enormt att man tappar greppet om vad som är bra eller dåligt. Jag undrar om du har koll på en bra dockningsstation som inte är fullproppad med uttag då jag i huvudsak använder mig av hdmi 1 st (till fotoredigering), ett par usb c, och ett par usb 3. Inget mer behövs. Kan även tänka mig en dockningsstation med egen strömförsörjning. En fråga till. Varför har vissa dockningsstationer två usb c stift och en del bara ett? Ok, det var nog allt. TACK FÖR EN UTOMORDENTLIGT BRA SIDA!!⭐️ Med vänlig hälsning, Jacques

  #30354 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej!

  Ja, visst är det en djungel med just dockningsstationer! När det kommer till pris kontra funktion är nog faktiskt Satechi-varianterna något av det mest prisvärda man kan hitta. Med t.ex. denna får du ju också en extra USB-C på datorn över att använda till annat. Även Kjells egna varianter är troligen helt okej skulle jag säga. Lite beroende på exakt vilka portar man vill ha då.

  Annars antar jag att det är något i denna stil du har idag? Vilket ju inte heller är ett dumt alternativ om du känner att den ändå fungerar okej. Men jag kan tänka mig att den slits med tiden. Vilket iofs troligen är sant oavsett vilken man väljer att gå för.

  I övrigt verkar ju varianterna från CalDigit ha fått vettiga betyg, t.ex. denna. De har ju också lite dyrare varianter där det medföljer externa strömadaptrar för att lösa laddningen direkt, t.ex. denna.

  Jag skulle dock säga att även andra märken, t.ex. Belkin, säkerligen är en vettig väg att gå också.

  Angående de två stiften på vissa laddare tror jag mest bara att de delas upp på de olika portarna i dockstationen. Alternativt att en av portarna bara skickas rakt genom hubben för att den inte ska bli oanvändbar i datorn :-)

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Vilken dockningsstation till MacBook?
Information om dig:Nya artiklar