Diskutrymme eller windows konto

Hem Datorer Diskutrymme eller windows konto

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #29554 Svara
  Viktor
  Gäst

  Hej!
  Min far har problem med att identifiera sin identitet och kan därmed inte komma in på windows till datorn längre. Han har ett antal viktiga filer där som han inte vill ska försvinna. Det borde väl gå att föra över filerna på något sätt från hårddisken eller är de omöjliga att nå om man inte kommer in på datorn?

  #29556 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Rent tekniskt tror jag inte att ett Windows-konto krypterar informationen på hårddisken något sätt, utan endast låser ute användaren ur datorn i fråga. Utifrån detta bör det gå att t.ex. montera ut hårddisken ur datorn och sätta den i ett USB-chassi för att därefter koppla in den i valfri annan dator och kopiera över de filer man vill åt.

  Ett annat alternativ, som möjligen är lite mer avancerat, är att använda sig av t.ex. Linux Ubuntu installation på ett USB-minne. Sätta i detta i datorn och därefter använda Ubuntu-operativsystemet för att kopiera över filerna till exempelvis en extern hårddisk. En guide för att installera och köra Ubuntu direkt från ett USB-minne hittar du här.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Diskutrymme eller windows konto
Information om dig:Nya artiklar