Chromecast 12v till båt

Hem Ljud & Bild Chromecast 12v till båt

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #34500 Svara
  Lotta
  Gäst

  Jag har köpt en chromcast Google och kopplat till Tvn.
  Vill köra på 12v i båten men cc visar att den får fel/för lite ström. Går inte att stoppa i USBkabeln i tv n heller för strömförsörjning
  Nån som vet om jag behöver nåt mer?
  Behöver jag nåt mer?

  #34502 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Så vitt jag kan läsa mig till ska samtliga versioner av vanliga Chromecast endast kräva 5V/1A för att orka med. Det är dock mycket möjligt att USB-porten på TV:n endast ger ut exempelvis 0,5A. Nu är jag tyvärr inte så insatt i hur båtar brukar vara bestyckade med inkopplingsmöjligheter/inverters etc. Men så länge du har ett ledigt 12v-uttag bör ju typ valfri USB-biladapter som ger mer än 1A fungera, t.ex. en sådan här.

  Annars finns det ju även rena inverters/växelriktare som har USB-portar inbyggda, t.ex. en sådan här.

  Nu var dessa från Kjell, men det finns ju liknande hos flera andra teknik-affärer. Är som sagt inte helt insatt i exakt vad som krävs från båtbatteri i form av kapacitet etc. och antar att det ser lite olika ut med inkopplingsmöjligheter hos olika båtar med. Så kanske ett tips att höra med där du eventuellt köper något så att det faktiskt fungerar för ändamålet (t.ex. om du skulle traska till närmaste Kjell för någon av de länkade sakerna) :-)

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Chromecast 12v till båt
Information om dig:Nya artiklar