Chromecast utomlands utan Wi-Fi

Hem Ljud & Bild Chromecast utomlands utan Wi-Fi

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #14944 Svara
  Gun Persson
  Gäst

  Vi är ofta ute med husbil och vill ju kunna se svensk TV i utlandet tex SVTplay. Har en chromecast och vill kunna utnyttja den på resande fot utan wifi. Kan man på något sätt överföra SVTPlay från min android mobiltelefon via Bluetooth till chromecast så jag kan se det på min TV? Jag kan ju casta hemma men då via Wifi

  #14945 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Chromecast är tyvärr beroende av en Wi-Fi-uppkoppling för att fungera. Det enda alternativet jag kan komma på är om ni har två telefoner och använder den ena för att dela ut en Wi-Fi-uppkoppling. Koppla där efter Chromecasten till denna uppkoppling. Den andra telefonen kan sedan ansluta till Wi-Fi-nätverket och skicka t.ex. SVT-play till Chromecasten.

  Det _kan_ fungera att göra hela processen från en och samma telefon, men min gissning är att det blir en väldigt svajig och dålig upplevelse.

  Det kan även vara värt att se efter så SVTplay fungerar i de länder ni besöker. Många TV-tjänster är extremt låsta till landgränserna, tyvärr.

  Ett ytterligare alternativ är ju också att köpa en HDMI-adapter till telefonen och köra med kabel till TV:ns HDMI-uttag. Inte lika smidigt, men fungerar i regel helt okej så länge ni hittar en adapter som fungerar till just er telefon.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Chromecast utomlands utan Wi-Fi
Information om dig:Nya artiklar