Bankkonto

Hem Övrigt Bankkonto

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #32895 Svara
  Kalle
  Gäst

  Hej.

  Här om dagen köpte jag en app som gör om bilder till länkar. Jag valde att testa enmånadersprenumeration ifall att jag skulle ångra mig efter ett tag.Jag som de flesta har två banker. Scandiabanken där jag har mitt lönekonto där mina inkommande summor kommer in automatiskt genom autogirot.Sedan har jag ett sparkonto hos North-Millbanken där jag har mina sparade pengar för att banken ger sparränta med fria uttag och insättningsgaranti upp till 500000:-
  Detta räcker för mitt behov.

  När jag då skulle betala min app räknade jag med att kunna göra det genom Scandiabanken, men det gick inte alls. Den enda betalningstjänst som fanns var Paypal som helt enkelt prackade på mig en till bank, för när registreringen och betalningen var gjord överröstes jag av grattismeddelanden om att äntligen vara ny bankkund hos Paypal. Man var ivrig över att skyndsamt informera om att man nu väntar sig att jag fyller mitt konto med alla pengar jag har hos andra och sedan börja storhandla genom Paypal.

  Några dagar senare mejlade jag företaget och undrade varför jag inte själv fick välja min egna bank. Dom har fortfarande inte svarat. Förmodligen är det så att företaget får betalt av PayPal varje gång en kund använder deras tjänster, men om jag propsar på att få använda min svenska bank vid förnyandet av prenumerationen varje månad och dom ignorerar detta, då riskerar dom att jag försvinner som kund och därföre dyker det upp en möjlighet där jag kan betala med min egna banks konto.För sälja borde locka mer än girighet. Vad säger du.

  #32896 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Ja, ibland är det riktigt lurigt med dessa tjänster. Jag har själv inget bank-konto hos Paypal. Däremot ett vanligt konto för att kunna göra betalningar via tjänsten. Har dock inte testat på någon prenumerationstjänst via PayPal, så antar att det kanske krävs att man har ett konto där då för att få det att fungera.

  Tror som du att appen har någon form av samarbete med Paypal. Alternativt att de helt enkelt bara valt att ha paypal som betalalternativ för att det fungerar internationellt (vilket jag kan tänka mig kanske blir lite krångligare med andra banker etc. när det kommer till prenumerationer).

  Ultimat går det ju inte att tvinga något företag att ha ett visst betalsätt. Däremot går det ju alltid att strunta i tjänsten om betalningsalternativet inte känns vettigt, som kanske i det här fallet. Fast synpunkter kan man ju alltid framföra så klart. Får se om de återkommer :-)

  #32897 Svara
  Kalle
  Gäst

  Nu tror ju jag att apptillverkaren har en egen hemsida förutom den jag loggade in på med egen mejladress. Om man fick reda på det riktiga namnet på firman, då skulle man nog kunna googla fram den och där ta kontakt med ägaren. Men om han gjort en deal med Paypal då kan nog dom stämma honom för kontraktsbrott. Jag tror han hör av sig när tiden börjar närma slutet på prenumeratinen.

  Menar du att du kunde hämta Paypal-appen och använda den utan det jag tvingades göra, registrera ett användakonto utan att dom öser tips om vad man kan använda PayPal till. Det kändes som att jag hade öppnat ett bankkonto och inte en betaltjänst.

  #32946 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Jag har ett vanligt PayPal-konto som används endast för betalningar. Har aldrig fått någon specifik bank-liknande reklam. Men antar att de gärna pushar sina tjänster om de får möjlighet. Gissar dock att det går att avregistrera sig från eventuella mejlutskick etc. (brukar stå längst ned i mejlen).

  #32982 Svara
  Kalle
  Gäst

  Nu när det gått snart en månad känns PayPal riktigt proffsigt må jag säga. Man fyller på pengar innan nästa betalning, sedan loggar man in i appen imgBB och där under Uppgradera ser man alternativet jag valde första gången som jag väljer igen och sedan sköter PayPal resten så pengarna överförs till kunden. Snacka om enkelt. Jag kan visserligen fråga appägaren men det är trevligare att prata med dig och du vet säker om varför, så här kommer frågan:

  Samtidigt som man erbjuds att öppna ett album eller flera så finns ett scrollfönster där man erbjuds att radera nerladdade bilder omedelbart, eller efter 5,10,20,minuter Varför radera. Jag vet sedan tidigare i annat liknande program att bilder man bifogat i mejl eller i forumtrådar med egna länkar stannar där så länge man inte raderar dom i appen. Det ser ju konstigt ut i forum om inlagda bilder helt plötsligt försvinner. Så jag förstår inte syftet med raderarfunktionen. Gör du.

  #32986 Svara
  Kalle
  Gäst

  Har ”Spammare” hittat till forumet för att visa sitt fula tryne. Det är ju du Christoffer som är Admin som bestämmer. Jag deltar i trådar där jag själv får svar på sånt jag undrar över och för att få fart på forumet som verkat ha somnat in, men det ogillades tydligen av en del, då kan jag också somna in om jag stör. Berätta vad du vill och tycker Christoffer.

  #32997 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Du får nog kolla med imgBB om den exakta anledningen. Men jag gissar att det har med utrymmesskäl att göra. Men kan hålla med om att det är lite dumt när bilder försvinner efter ett tag. Men bortsett från reklam är det ju gratistjänster, så antar att de är tänkta att användas mer för stunden än som långlagring.

  Då det är mest jag som svarar i forumet har det aldrig haft extremt mycket aktivitet, utan någon fråga här och där som jag svarar på i mån av tid :-) Full fart som forum-moderator har jag inte tid för.

  #33001 Svara
  Kalle
  Gäst

  Nej imgBB är inte gratis jag betalar 130:- varje månad, men när/om jag slutar betala då försvinner appen från mitt användande

  #33050 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Aha, visste inte att de hade en betalvariant med mer funktioner! Jag gissar att det ibland kanske är efterfrågat att en uppladdad bild raderas efter en viss tid om den bara ska användas vid ett visst tillfälle, t.ex. om man snabbt vill dela den med någon och därefter slippa tänka på att radera den.

  #33056 Svara
  Kalle
  Gäst

  Tack, jag var inne på samma tanke, men det hade begränsat apptillverkaren. Som det nu är kan man ju välja, så jag fortsätter med det jag gjort, när jag behöver bifoga bilder som skärmdumpar. Så får forum-Admin radera trådinläggen efter deras regelverk, för jag tror det är så att efter viss tid/år raderas inläggen automatiskt.

  #33063 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Okej, ja så länge man kan välja är det ju åtminstone en lösning :-)

  #33065 Svara
  Kalle
  Gäst

  Exakt, men jag tror att få väljer att radera, för att slippa risken med att skärmndumpen försvinner ur forumtrådarna.

  #33193 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Ja, det är mycket möjligt kan jag tänka mig :-)

Visar 13 inlägg - 1 till 13 (av 13 totalt)
Svar till: Bankkonto
Information om dig:Nya artiklar