Använda router som repeater (förstärkare) från en annan router

Hem Nätverk & Trådlöst Använda router som repeater (förstärkare) från en annan router

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #30117 Svara
  kevin
  Gäst

  Hej. Nu blir jag snart gråhårig. Har suttit hela dagen och försökt få igång routern där nere men det vill sig inte. Jag lyckas få till det med wifi genom dom båda routrarna(kass mottagning) men jag vill ha den där nere med en kabel från den här uppe. Finns det nån duktik person här inne som kan tänka sig hjälpa mig?

  #30124 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej Kevin! Det är lite olika vilka routrar som fixar detta, att agera så kallad accesspunkt (eller repeater). Vilka routrar är det du försöker få att fungera tillsammans?

  #30805 Svara
  Micke
  Gäst

  Har samma problem. Har 2 st Telia routrar 5370. Försöker ställa om den ena till repeater men lyckas inte. Vad jag har läst mig till så skall jag ansluta via kabel till Routern och gå in på 192.168.1.0 och logga in med användaren ”Administrator” och den lösenord som står på routern som ”WebAccessKey”. Men det går inte att logga in. Har ringt Telia men bara fått Goddag Yxskaft som svar.

  Är jag på rätt väg eller finns det ett bättre sätt? Skall användarnamnet vara ”Administrator” ?

  Tacksam för tips

  #30817 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej Micke! Om jag inte lyckas få fatt i galen information verkar det som att adressen som används är 192.168.1.1.

  För inloggningen ska det vara antingen ”Administrator”,”admin” eller ”Admin”. Lösenordet bör vara det som står under ”Access Key” men kan i en del udda fall även vara ”password”, ”pass” eller bara helt blankt (alltså ingenting alls).

  Om du inte har några speciella inställningar eller annat i routern du vill spara bör det även gå att fabriksåterställa den genom att följa t.ex. dessa instruktioner. Därefter ska (åtminstone teoretiskt sett) inställningarna på routern fungera att logga in med.

  #30835 Svara
  Micke
  Gäst

  Tackar för hjälpen. Har testat alla dina förslag men tyvärr hjälpte det inte. Förmodligen är det något konstigt med lösenordet. Jag tror att jag får köpa en annan produkt som repeater, har ingen lust att ”bråka” mer med Telias support. Jag behöver alltså en andra-router som är kopplad till den första via en kabel genom huset till andra våningen. Har du tips på en sådan produkt. Mvh Micke

  #30849 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Nej, just Telias support är ingen höjdare att bråka med. Inte för att de inte försöker hjälpa till, utan snarare för att väntetiderna (åtminstone när jag kontaktat dem) varit ofantligt långa.

  Jag önskar att jag hade en riktigt super-router att rekommendera för detta ändamål, men jag har faktiskt inte varit helt nöjd med en router på många år. Och då har jag ändå testat mig igenom ett antal. Främst är det stabilitetsproblem som spökar. Skulle jag personligen testa något nytt idag skulle det vara någon av Ubiquitis lösningar (t.ex. Amplifi HD). Men jag vågar dock inte lova hur den faktiskt presterar, mer än att recensionerna är överlag bra. Men det är de på många andra routrar också :-/

  Tänker du att du låter den första routern (Telia-routern) agera modem genom att ställa den i bryggat läge och sedan köra all Internet-utdelning/Wi-Fi etc. via den andra routern? Detta skulle vara min rekommendation för detta läge åtminstone. :-)

  #31005 Svara
  Sam
  Gäst

  hej
  skulle inte vara den routern som man ska logga in med är direkt kopplat till modemet?
  om routern är kopplat till den andra routern via kabelnät så går det inte och logga in med. kanske, jag e inte hundra på det

  #31006 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Du menar att logga in på respektive router för att göra inställningar etc.? Det är faktiskt lite knepigt och kräver av min erfarenhet ibland att man kopplar sig mot den första routern direkt med en nätverkskabel för att kunna komma åt den.

  Vet att jag även haft någon gammal Telia-router där den inte gick att nå alls efter att den ställts i bryggat läge (bara släppa igenom all information och agera endast som modem). Då behövde man till och med återställa routern/modemet genom att trycka in återställningsknappen på enheten.

Visar 8 inlägg - 1 till 8 (av 8 totalt)
Svar till: Använda router som repeater (förstärkare) från en annan router
Information om dig:Nya artiklar