Antenn till mobilt bredband och mobilen

Hem Mobilt & Surfplattor Antenn till mobilt bredband och mobilen

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #22466 Svara
  waneleha
  Gäst

  Hej,

  jag undrar om du vet var man får tag i en antenn som förstärker det mobila bredbandet och mobiltelefon? Min son bor i ett hus på landet där det är dålig mottagning till sändaren som står några kilometer bort.

  #22472 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Ledsen för långsamt svar! Jag skulle nog personligen börja att höra med Kjell o Company som har en del antenner för just 3G/4G. Jag har inte använt någon av dessa själv, men enligt recensionerna av vissa av dem verkar de ju kunna öppna upp för bättre täckning.

  Sedan gäller det ju att man har möjlighet att koppla in antennen direkt till det mobila bredbandet. För mobiltelefonen är jag dock lite osäker vad man kan göra då det ju i regel inte går att koppla in externa antenner till dem. Jag gissar även att man som privatperson inte får sända över 3G/4G-näten över huvud taget så någon form av repeater som kan ta upp signalen och sedan förstärka den är det nog också svårt att hitta.

  Men jag skulle nog börja hos t.ex. Kjell eller någon annan återförsäljare av 3G/4G-antenner och höra vad de säger :-)

  #28897 Svara
  Waneleha
  Gäst

  Hej!
  Jag har glömt att informera dig om hur vi gjort. Min son har köpte den första antenn som kommer upp hos Kjell & co webbsida, via din länk, och har monterat den på sin TV-antenn på sitt hus. Det blev lite bättre men så plötsligt slutade routern att fungerar för honom så, jag var in och köpte en ny router. Den routern som han hade var den enda som fanns förut med simkort, men nu fanns det fler att välja på med simkort så jag tog en som de hade kampanjpris på då.
  Men sonen upplever att den tappar Internet uppkopplingen lite då och då för att sedan komma tillbaka igen. Han har övervakningskameror utomhus som går på Wifi så när han är på jobbet så ser han i appen att det inte är någon mottagning.
  Nu försöker jag få honom att eventuellt byta till en annan leverantör att mobilt bredband, och mobilen.

  Angående mobilen, så har jag fått svar från Telia att man måste ansöka om tillstånd att sätta upp en repeater. Tillståndet kostar inget står det på deras webb. Men det känns lättare att byta leverantör till en som det kanske finns mottagning där sonen bor.
  Jag hoppas mest på att IP-only kan få till fibern nu snart, då sonen anmälde intresse mars 2017.

  #28899 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Vad kul att höra hur det går (även om det inte går helt perfekt :-/)

  Du har ju helt rätt i att det kan vara värt att testa med en annan operatör, om det inte blir för mycket meckande och fixande med att skifta SIM-kort och andra inställningar bara. Men går det att få till fiber framöver är det ju alltid att föredra, men det verkar vara riktigt segt med utbyggnaden här och där tyvärr ju :-/

  Annars kanske det är värt att se efter om det finns ytterligare någon router som fått bättre betyg hos någon annan återförsäljare tills fibern förhoppningsvis kan bli indragen framöver någon gång!

Visar 4 inlägg - 1 till 4 (av 4 totalt)
Svar till: Antenn till mobilt bredband och mobilen
Information om dig:Nya artiklar