Andrahand lägenhet

Hem Övrigt Andrahand lägenhet

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #20974 Svara
  Michael Gustafsson
  Gäst

  Hej,

  Vi har precis flyttat in i en andrahands lägenhet och har haft lite el problem.
  När vi sätter igång två värmeplattor i köket så blir det ett skrikande ljud, ibland går proppen.
  Vi har ett brandlarm som går igång från ingenstans ibland, och vi har en taklampa som börjar flimra när den är igång. Brandlarmet och lampan sitter nära varandra. Vad kan problemet vara, är det farligt för oss?

  #20975 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Nu är jag ingen el-expert, men om proppen går när två plattor på spisen sätts igång skulle jag nog vara försiktig att använda den då det verkligen låter som något är fel (och potentiellt livsfarligt i och med att proppen slår ut).

  Är det ett brandlarm kopplat till fastigheten som drivs av elnätet eller är det ett batteridrivet? Om det är batteridrivet skulle jag nog rekommendera att köpa ett nytt, alt. testa med nya batterier till att börja med. Är det installerat i fastigheten är det gissningsvis hyresvärdens ansvar att ordna det (vilket det iofs är med vanliga brandlarm också).

  Flimrande taklampor är lite mer vanligt. Personligen har jag upplevt sådana problem när jag råkat använda lampor som ej är avsedda att dimmas, där just dimmerbrytare används. Kan det kanske vara något?

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Andrahand lägenhet
Information om dig:Nya artiklar