Alla kontakter borta på Samsung Galaxy S7

Hem Mobilt & Surfplattor Alla kontakter borta på Samsung Galaxy S7

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #16922 Svara
  Marie Sundbom
  Gäst

  Hej,

  Alla mina kontakter försvann helt plötsligt, på en Samsung S7.

  Några få överlevde och de verkar vara sparade på lite okika sätt (utan att jag medvetet valt olika); det står sparat på SIM-kortet, Telefon, Google…

  Jag har inte ngn molntjänst och jag har heller inte sparat till Google kontot där jag skulle kunna hämta tillbaka annars.

  Var kan de annars finnas? Är de förlorade för alltid?

  Tacksam för alla tips: )

  Marie

  #16927 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Vad jobbigt :-/ Gjorde du något särskilt när kontakterna försvann eller saknas det bara helt plötsligt? En sak att testa är att se om du kan importera några kontakter från SD-kortet till telefonen (om du har ett minneskort i telefonen dvs.). Se här hur du gör detta: https://www.t-mobile.com/support/devices/android/samsung-galaxy-s7-g930t/backup-and-restore-samsung-galaxy-s7#steps5

  Jag tycker det låter konstigt att de bara försvunnit, sen är det givetvis otur att du inte har någon synkronisering med Google-kontot. Har du kollat runt något i inställningarna om det möjligen gjorts en backup ändå. Nu har jag ingen Samsung-telefon framför mig, men så vitt jag kan läsa mig till verkar det gå att göra automatiska backuper till telefonens Samsung-konto (som i sin tur är baserat på ett Google-konto).

  En sista utväg är ju annars att testa något av alla dataåterskapningsprogram som finns, t.ex. detta från EaseUS: https://www.easeus.com/android-data-recovery-software/free-android-data-recovery.html

  En liten varning ska väl dock utfärdas kring många av dessa program då de ibland inte fungerar helt klockrent och gärna vill att man ska betala om man faktiskt vill få ut någon information från dem. Men som en sista utväg som sagt.

  #16977 Svara
  Marie Sundbom
  Gäst

  Tack för snabbt o tydligt svar!
  Jag ska testa de olika förslagen.

  Ja, det kändes precis som du säger konstigt. Jag minns att det en dag fanns ngt form av meddelande på skärmen som jag behövde klicka förbi. Det va i samband med att kontakterna försvann, men jag kan inte säga att det va orsaken och jag minns inte vad det stod :)

  Tack igen: )

  #17005 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Håller tummarna att något av dem får det att fungera. Återkom annars så får vi forska vidare!

  #28931 Svara
  Kent Viksten
  Gäst

  Hej alla kunniga. Min Samsung J5 har fått skärmen krossad och jag vill inte laga den. Det var inga problem att kopiera alla bilder å filmer via kabel till datorn, men var hittar man alla kontakter/telefonboken? Borde ju gå att flytta dom också på samma sätt…

  #28933 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Det var faktiskt inte helt lätt att hitta någon vettig guide för detta. Om du vill flytta över kontakterna till en ny Samsung-telefon rekommenderar Samsung själva att man använder deras egen app, kallad ”Smart Switch”. En guide för detta finns här.

  Annars ska du även kunna exportera kontakterna till en fil och därefter kopiera över den filen till datorn. T.ex. enligt denna guide (under ”How do I move contacts to or from a SIM card or SD card?”).

  Personligen synkar jag alla mina kontakter med ett Google-konto och har dem sparade på så vis. Så det kanske också kan vara ett alternativ att testa!

Visar 6 inlägg - 1 till 6 (av 6 totalt)
Svar till: Alla kontakter borta på Samsung Galaxy S7
Information om dig:Nya artiklar