Adapter för ljud

Hem Ljud & Bild Adapter för ljud

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #34409 Svara
  Keek
  Gäst

  Hej!

  Jag har köpt denna tv (artikelnr 1018755 på Net on net), till min tidigare tv använde jag mina datahögtalare via aux till tv, på denna tv finns inte det uttaget. Finns det något att man kan koppla via någon adapter eller något annat eller måste jag köpa helt nya högtalare? Känns inte som jag borde vara den enda med detta problem..

  Hoppas ni kan hjälpa mig.

  Med vänlig hälsning, Keek

  #34412 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Ah, nej du har helt rätt i att TV:n inte verkar ha någon AUX-utgång (dumt!). Däremot står det att den ska ha en optisk-ljudutgång (toslink), värt att dubbelkolla på själva TV:n dock, men det brukar vara relativt standard. Då skulle t.ex. en sådan här adapter fungera för ändamålet: https://www.teknikdelar.se/adapter-toslink/koaxial-till-analogt-ljud

  Sedan behöver du eventuellt också en vanlig toslink-till-toslink-kabel för kopplingen från TV:ns ljudutgång till adaptern och en RCA till 3.5-mm-sladd (om dina högtalare använder en enda 3.5 mm-kabel för inkoppling). Dessa kablar finns att köpa i alla vanliga elektronikbutiker :-) Vågar väl inte lova huruvida det blir någon kvalitetsförsämring eller liknande i konverteringen från optisk till 3.5, men skulle gissa att det fungerar bra.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Adapter för ljud
Information om dig:Nya artiklar