Warning: Illegal string offset 'font_awesome' in /home/enkeltek/enkelteknik.se/wp-content/plugins/td-composer/includes/tdc_main.php on line 398

Svar till: Köpa ny router, vilken ska man ha?

Hem Nätverk & Trådlöst Köpa ny router, vilken ska man ha? Svar till: Köpa ny router, vilken ska man ha?

#5382
Christoffer
Keymaster

Precis som du skriver finns det en uppsjö routrar på marknaden. Enligt mig var det mycket krångel med D-links routrar tidigare, men på senare år har de börjat hålla en något bättre kvalitet. Routrar är ju (återigen enligt mig) en typiskt produktkategori där en modell fungerar perfekt för en person och inte alls för en annan.

Jag skulle nog rekommendera att kolla lite på t.ex. prisjakt eller de olika nätshopparna efter modeller kring vad du kan tänka dig lägga på en router och se vad de fått för betyg. Även om de billigaste modellerna ofta fungerar okej börjar routrar bli en så pass viktigt sak idag (i och med allt som är uppkopplat) att det kan vara värt att lägga några extra hundralappar på en som fått bra recensioner.

Personligen föredrar jag Asus som märke på routrar, men har även relativt bra erfarenhet av TP-Link. I dagsläget kör jag dock en Apple AirPort Extreme eftersom den passade bäst in i inredningen (enligt någon annan i hushållet). Dock fungerar den helt problemfritt så jag klagar inte. Räckvidden kunde dock varit något bättre.

Nya artiklar