Svar till: Varför uppdateras inte längre iPhone 6+?

Hem Mobilt & Surfplattor Varför uppdateras inte längre iPhone 6+? Svar till: Varför uppdateras inte längre iPhone 6+?

#30766
Christoffer
Keymaster

Hej! Det stämmer som du skriver att iPhone 6 och 6 plus endast uppdaterats till iOS 12 (eller 12.5.5). Av någon anledning gjordes en brytpunkt precis mellan iPhone 6 och iPhone 6S-serien. iPhone 6S går, enligt Apples dokumentation, faktiskt fortfarande att uppdatera med det senaste iOS 15.

Enligt Apple själva slutar de då och då uppdatera äldre telefoner för att de inte längre har kraft nog att klara av alla nya funktioner ordentligt (de skulle bli för slöa). Alternativt att vissa hårdvarudelar helt enkelt saknas (t.ex. chip som klarar av vissa nya säkerhetsinställningar osv.).

Trist nog har denna gräns sedan några år tillbaka varit just mellan iPhone 6 och 6S där tydligen S-varianten fortfarande har allt som krävs för att hyfsat kunna köra nyare iOS-versioner.

Det tråkiga med detta är ju givetvis att telefonen, tyvärr, slutligen blir nästintill oanvändbar för nyare appar och liknande då de ofta kräver någon av de senare iOS-versionerna för att fungera. Apple är dock inte ensam om detta, utan det gäller i stort sett samtliga mobiltelefontillverkare och även i de flesta andra branscher.

Nya artiklar