Svar till: Hur och när det smartast att ladda mobilen

Hem Mobilt & Surfplattor Hur och när det smartast att ladda mobilen Svar till: Hur och när det smartast att ladda mobilen

#24664
Christoffer
Keymaster

Hej! Superbra fråga, har tänkt att försöka få ihop en text kring just detta framöver!

Rent generellt gäller samma råd för både mobiltelefoner och surfplattor då de använder samma batteriteknik. Precis som du är lite inne på är det – om man verkligen är ute efter att maximera batteriets livslängd – rekommenderat att hålla laddningsnivåerna mellan 30-80%. Sedan är detta vida debatterat och vissa menar att det är på det ena eller andra sättet.

Men i regel är de flesta överens om att det inte är bra att alltid låta batteriet vara kring 100% då detta i längden sliter mer på batteriets kapacitet.

När det kommer till själva laddningen mår batterierna också bättre av att laddas i kortare intervaller, istället för att exempelvis laddas upp till 100% och sitta i laddaren över natten. Att fylla på med ström då och då för att istället hålla laddningen närmare 80% ska, tekniskt sett, vara bättre för batteriet.

Batterierna mår även bättre av att laddas långsammare snarare än snabbare, så även om snabbladdare är riktigt smidigt, tär det mer på batteriet i längden. Än om man använder en långsammare laddare för att mata in ström i det.

Ska som sagt försöka få ihop en lite mer genomgående artikel kring detta ämne framöver. Så håll utkik :-)

Nya artiklar