Svar till: Batterihälsa

Hem Mobilt & Surfplattor Batterihälsa Svar till: Batterihälsa

#24432
Christoffer
Keymaster

Hej,

Tyvärr är detta relativt vanligt. Framförallt när väderleken är som den varit de senaste veckorna med en hel del minusgrader. Enligt Apples egna föreskrifter är iPhones endast garanterade att fungera normalt inom ett temperaturspann på 0-35 grader. Allt därutöver kan orsaka problem, där framförallt kyla i regel är den allra största boven.

Eller som de själva uttrycker det: ”Om enheten används vid låga eller höga temperaturer kanske den inte fungerar normalt eftersom den måste reglera temperaturen. Om en iOS-enhet används under mycket kalla förhållanden (under rekommenderad driftstemperatur) kan batteritiden förkortas tillfälligt och dessutom kan enheten stängas av.

Sen har jag personligen upplevt lite olika varianter av detta, men den gemensamma nämnaren har i princip alltid varit att desto äldre telefonen (och batteriet) i fråga varit, desto mer temperaturkänsligt. Sen gör även temperaturen att batteriprocenten inte alltid visas korrekt, så även om telefonen uppfattar att batteriet endast har 10% kvar kan de i skälva verket ha betydligt mer att ge.

Så min gissning är att det troligen – och precis som du nämner – är minusgraderna som spökar. Men det kan även vara värt att ta en titt under Inställningar > Batteri > Batterihälsa också. Bara för att se så batteriet inte börjat få märkbart sämre kapacitet eller något annat problem.

Nya artiklar