Svar till: formatera utan att ta bort installerade program?

Hem Datorer formatera utan att ta bort installerade program? Svar till: formatera utan att ta bort installerade program?

#13233
Christoffer
Keymaster

Hej! Vilken bra fråga! Rent krasst är svaret dock, så vitt jag vet, nej. Däremot har det lite att göra med exakt vad man syftar på med formatera. Egentligen syftar formatera till att helt radera ett lagringsmedia och ta bort alla associationer till filer och program. Att göra hårddisken tom (åtminstone så att den känns igen som tom av datorn i fråga).

Det är möjligt att det på något sätt går att spara ned installerade program på exempelvis en extern hårddisk och därefter kopiera in dem till datorn igen efter att hårddisken formaterats och macos installerats på nytt. Dock har jag en känsla av att det är minst lika mycket (förmodligen mer) jobb att åstadkomma detta än att installera programmen på nytt efter ominstallationen av macos.

Att installera programmen igen, som de är tänkta att installeras, är förmodligen också det bästa sättet att få datorn att gå så stabilt som möjligt efter formateringen av hårddisken.

// Christoffer

Nya artiklar