Svar till: Windows 10 – rädda filer

Hem Datorer Windows 10 – rädda filer Svar till: Windows 10 – rädda filer

#12184
Christoffer
Keymaster

Hej! Har du testat att ändra Lenovo service Engine till Disabled? Om inte skulle jag definitivt prova det först. Fixen som syns i den andra länken du inkluderar verkar ju endast ta bort filer som finns på själva hårddisken. Jag kan inte riktigt se hur dessa skulle påverka BIOS och inladdningen av Windows-installationen då datorn inte ska ha börjat läsa in filer från hårddisken så pass tidigt i startprocessen, framförallt inte om den är instruerad att starta med USB-minnet först.

Jag hittade denna guide från Lenovo (vet inte om du redan sett den kanske): https://support.lenovo.com/us/en/solutions/ht500207 Den verkar dock inte riktigt stämma överens med layouten på BIOS i just den dator du har problem med.

Annars är det kanske som du säger, att BIOS behöver uppdateras till den senast tillgängliga versionen, något som även nämns av Lenovo här: https://support.lenovo.com/bd/en/solutions/ht103640 Så det är möjligt att BIOS av någon anledning helt enkelt inte kan starta installationen av Windows 10 från ett USB-minne. En sak att testa är ju att, om du har möjlighet, göra en startbar DVD-skiva istället för ett USB-minne. Dock finns ju risken att inte heller det fungerar om det faktiskt är i BIOS-versionen problemet ligger :-/

Nya artiklar