Svar till: Använda router för att förlänga Wi-Fi-nätverk

Hem Övrigt Använda router för att förlänga Wi-Fi-nätverk Svar till: Använda router för att förlänga Wi-Fi-nätverk

#11990
Christoffer
Keymaster

Hej Lars! Lite beroende på vilken router det är och exakt hur du vill koppla ihop de båda routrarna går det absolut att göra.

En del routrar har ett så kallat extender-läge där de kan ta emot en trådlös signal och sedan skicka den vidare. Det bästa här är nästan att göra en Google-sökning på just din routermodell (den du vill använda för att bättra på Wi-Fi-anslutningen) följt av t.ex. extender. Tänk på att placera den andra trådlösa routern på ett ställde där du fortfarande har bra Wi-Fi-täckning från Telia-routern.

En annan variant som bör fungera är om du har möjlighet att dra en kabel från Telia-routern till den andra routern (då kan du placera den andra routern var som helst). Nätverkskabeln kopplas in i WAN-uttaget på den andra routern. Du behöver därefter logga in på den andra routern och stänga av funktionen DHCP. Detta gör att Telia-routern istället blir ansvarig att dela ut IP-adresser till alla anslutna enheter. Många routrar har även en inbyggd inställning som gör att de agerar som en vanlig nätverk-switch (i princip en router utan DHCP-funktionen).

Nya artiklar