måndag, 16 september, 2019
- Annons -
  • Hem
  • Spel
  • Fråga

Spela in skärmen när du spelar spel (Windows och Mac)

Missa inte

Våra 7 bästa teknik-julklapp-tips för 2015!

Letar du efter den ultimata presenten för den tekniktokiga? Låt dig inspireras av våra personliga favorit-teknik-julklappar för år 2015! På...

Spara en YouTube-video som MP3-fil

Har du musik på YouTube du gärna skulle vilja lyssna på via t.ex. en MP3-spelare eller när du inte...

Lägg till en länk i beskrivningen för din YouTube-video

Behöver du lägga till en eller flera länkar i beskrivningen för din Youtube-video, men är lite osäker på hur du gör? Faktum är att det kunde nästan inte vara enklare!

5. Lägg till en webbkamera i OBS Studio och din video

Det sista vi ska göra är att gå igenom hur du lägger till en webbkamera i inspelningen. Något som är väldigt populärt. I OBS är detta extremt enkelt och kräver bara ett par extra steg.

1. Först och främst behöver du koppla in din webbkamera till datorn om du inte redan gjort det. Klicka därefter på plustecknet under Sources (Källor) och välj Video Capture Device (Videoinmatningsenhet).

OBS - Lägg till webbkamera i inspelningen

2. I nästföljande ruta får du namne källan (om du vill). På bilden nedan har vi skrivit in Webbkamera för att på ett enkelt sätt kunna hålla isär våra olika källor. Säkerställ att Make source visible (Gör källan synlig) är ikryssad och klicka på OK för att gå vidare.

OBS - Lägg till webbkamera

3. Din webbkamera bör nu starta och direkt synas på skärmen. I regel går det alldeles utmärkt att låta alla inställningar för webbkameran vara precis som de är. OBS ser även till att webbkameran automatiskt anpassar sig så gott den kan efter det FPS-tal du använder för inspelningarna. Klicka på OK för att bekräfta inställningarna och lägga till webbkameran som en inspelningskälla.

OBS - Lagt till webbkamera - OK - Inställningar

4. Webbkameran ska nu dyka upp direkt i OBS huvudfönster. Här har du möjlighet att flytta runt bilden  genom att helt enkelt klicka och dra runt den (1). Du kan även ändra storleken genom att klicka och dra i något av webbkamerabildens hörn. För att komma åt inställningar för att förändra webbkamerans bild kan du högerklicka på Webbkamera under Sources (Källor) och välja Filters (Filter) (2).

OBS - Webbkamera - Inställningar - Ändra storlek - Flytta

5. I filter-inställningarna finns en mängd olika alternativ och justeringar av bilden. Klicka på Plus-tecknet, längst ned till vänster, för att bläddra igenom programmets olika filter. Nedan har vi exempelvis använt filtret Color Correction (Färgkorrigering) för att göra bilden svartvit.

OBS - Webbkamera - Webcam - Filter

6. När du är nöjd med dina inställningar är det bara att fortsätta spela in som vanligt. Webbkameran kommer inte synas på skärmen under själva inspelningen. Däremot kommer den komma med i den färdiga filmfilen.

Att se webbkamerans bild samtidigt som du spelar in är något mer avancerat och kan göras antingen genom att använda en extra skärm där webbkameran syns. Alternativt kan du låta det spel du spelar in vara öppet som ett vanligt fönster och placera en visning av webbkameran bredvid fönstret du faktiskt spelar in.

Vi hoppas du fått användning av guiden för att komma igång med inspelningen av dina spel eller andra saker som sker på skärmen. Har du frågor eller har kört fast är du mer än välkommen att dela med dig av dina funderingar i kommentarerna!

Navigering

Steg 1: Detta behöver du för att spela in
Steg 2: Hämta, installera och ställ in OBS Studio
Steg 3: Lägg till inspelningskällor och mikrofon
Steg 4: Börja spela in
Steg 5: Lägg till en webbkamera i din video

Christoffer
Administratör och grundare av enkelteknik.se. Modererar och författar det mesta på sajten.

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Senaste

Fixa vanliga Bluetooth-problem i Windows 10

Har du ett par Bluetooth-hörlurar eller en mus och ett tangentbord som inte längre vill anslutas till din Windows 10-dator? Här tar vi en titt på några av lösningarna på dessa problem!

Apple lanserar iPhone 11, iPhone 11 Pro, Apple Watch 5 och en ny iPad

På gårdagens event (10/9) presenterade Apple i sedvanlig september-ordning ett gäng nya produkter, eller rättare sagt uppföljare till produkter.

iPhone är avaktiverad – Det kan du göra om du glömt koden

Har du lyckats slå in fel låskod för många gånger och låst din iPhone eller iPad? Här går vi igenom vad som är viktigt att tänka på och vilka lösningar som finns.

Se vilken version av Windows 10 du använder

Nyfiken på vilken version av Windows 10 du faktiskt har installerad på datorn? Inga problem! Här går vi igenom var och hur du hittar informationen!

Se vilken modell av iPhone du använder

Då Apple lanserat ett gäng olika iPhones är det inte alltid helt lätt att ha i minnet vilken av dem man faktiskt har i handen. Så ser du vilken iPhone du använder!

Frågor

Populärt

iPhone & iPad startar inte – Så får du igång dem

Har din telefon eller platta lagt av helt och visar bara en svart skärm? Så får du igång en till synes helt död iPhone eller iPad!

Ta en Print Screen / Skärmdump på macOS (OS X)

Att ta en Print Screen (skärmdump/skärmbild) på en iMac, MacBook eller annan Apple-dator är lite annorlunda gentemot i Windows. Så gör du! Nyligen bytt från...

Vad har jag för telefonnummer?

Osäker vilket telefonnummer du har? Så gör du för att se ditt eget nummer på både iPhone, Samsung, Sony och flera andra telefonmodeller.

Glömt lösenkoden till iPhone? Så fixar du det!

(Uppdaterad: 2017-09-03) Har du lyckats glömma bort koden till din IOS-enhet och har inte Touch ID påslaget? Så här gör du för att kunna...

Formatera, installera om och återställ en Mac-dator

Ska du sälja din Mac-dator eller vill installera om och återställa OS X/macOS av någon annan anledning? Här guidar vi dig genom hela processen!

Tester

Recension: IKEA och Sonos SYMFONISK Bokhylla-högtalare

Samarbetet mellan Sonos och IKEA har initialt resulterat i två olika högtalare. Här tar vi en titt på den nättare av de två. Som även är den billigaste Sonos-högtalaren - någonsin!

Recension: SYMFONISK lamphögtalare från Sonos och IKEA

I slutet av 2017 annonserade Sonos och IKEA att de skulle utveckla ett antal produkter tillsammans. Nästan tre år senare är resultatet i form av två högtalare slutligen här. Här tar vi en titt på den lite mer obskyra av de två!

Recension: Google Home Mini – Less is more?

Google Home Mini är Googles instegsvariant till världen av smarta högtalare och deras röststyrningstjänst Google Assistent. Så är det en Google Mini man ska ha nu för tiden?

Fler artiklar