Spela in skärmen när du spelar spel (Windows och Mac)

0
1769

5. Lägg till en webbkamera i OBS Studio och din video

Det sista vi ska göra är att gå igenom hur du lägger till en webbkamera i inspelningen. Något som är väldigt populärt. I OBS är detta extremt enkelt och kräver bara ett par extra steg.

1. Först och främst behöver du koppla in din webbkamera till datorn om du inte redan gjort det. Klicka därefter på plustecknet under Sources (Källor) och välj Video Capture Device (Videoinmatningsenhet).

OBS - Lägg till webbkamera i inspelningen

2. I nästföljande ruta får du namne källan (om du vill). På bilden nedan har vi skrivit in Webbkamera för att på ett enkelt sätt kunna hålla isär våra olika källor. Säkerställ att Make source visible (Gör källan synlig) är ikryssad och klicka på OK för att gå vidare.

OBS - Lägg till webbkamera

3. Din webbkamera bör nu starta och direkt synas på skärmen. I regel går det alldeles utmärkt att låta alla inställningar för webbkameran vara precis som de är. OBS ser även till att webbkameran automatiskt anpassar sig så gott den kan efter det FPS-tal du använder för inspelningarna. Klicka på OK för att bekräfta inställningarna och lägga till webbkameran som en inspelningskälla.

OBS - Lagt till webbkamera - OK - Inställningar

4. Webbkameran ska nu dyka upp direkt i OBS huvudfönster. Här har du möjlighet att flytta runt bilden  genom att helt enkelt klicka och dra runt den (1). Du kan även ändra storleken genom att klicka och dra i något av webbkamerabildens hörn. För att komma åt inställningar för att förändra webbkamerans bild kan du högerklicka på Webbkamera under Sources (Källor) och välja Filters (Filter) (2).

OBS - Webbkamera - Inställningar - Ändra storlek - Flytta

5. I filter-inställningarna finns en mängd olika alternativ och justeringar av bilden. Klicka på Plus-tecknet, längst ned till vänster, för att bläddra igenom programmets olika filter. Nedan har vi exempelvis använt filtret Color Correction (Färgkorrigering) för att göra bilden svartvit.

OBS - Webbkamera - Webcam - Filter

6. När du är nöjd med dina inställningar är det bara att fortsätta spela in som vanligt. Webbkameran kommer inte synas på skärmen under själva inspelningen. Däremot kommer den komma med i den färdiga filmfilen.

Att se webbkamerans bild samtidigt som du spelar in är något mer avancerat och kan göras antingen genom att använda en extra skärm där webbkameran syns. Alternativt kan du låta det spel du spelar in vara öppet som ett vanligt fönster och placera en visning av webbkameran bredvid fönstret du faktiskt spelar in.

Vi hoppas du fått användning av guiden för att komma igång med inspelningen av dina spel eller andra saker som sker på skärmen. Har du frågor eller har kört fast är du mer än välkommen att dela med dig av dina funderingar i kommentarerna!

Navigering

Steg 1: Detta behöver du för att spela in
Steg 2: Hämta, installera och ställ in OBS Studio
Steg 3: Lägg till inspelningskällor och mikrofon
Steg 4: Börja spela in
Steg 5: Lägg till en webbkamera i din video

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here