Spela in skärmen när du spelar spel (Windows och Mac)

0
1769

4. Börja spela in

Då var det äntligen dags att faktiskt börja spela in! I stegen nedan kommer vi gå igenom inspelning av ett spel i fullskärmsläge, men stegen är snarlika även för inspelning av ett visst fönster eller hela skärmen (Display Capture).

1. Innan du startar ditt spel, se till att du har koll på vilka snabbknappar du ställde in för att starta respektive stoppa inspelningen. Låt därefter OBS vara öppet och starta ditt spel. Vi kommer här använda oss av Minecraft.

2. När du startat spelet och befinner dig där du vill att videon ska börja trycker du kort och gott ned den bestämda snabbknappen för att starta inspelningen. Ingen indikation syns som standard på skärmen. Utan så länge OBS är startat på datorn startar inspelningen så snart du trycker ned din valda snabbknapp.

OBS - Spelar in Minecraft
Äntligen kan vi börja spela in vår video!

3. När du känner dig nöjd med din video trycker du på snabbknappen du valde för att avsluta inspelningen.

4. Om allt gått som det ska bör du nu ha en ny video i den mapp du valde under Settings (Inställningar) > Output (Utmatning). Öppna filen för att se efter hur inspelningen blev. Skulle det vara så att du inte kan spela upp filen rekommenderar vi att ladda ned och installera gratis programmet VLC som finns att hämta här.

OBS - Inspelad video sparad i mapp

5. Det är inte alltid alla inställningar blir perfekta på direkten. Framförallt ljudnivåerna är troligen en inställning du kommer behöva laborera med för att få dem exakt så som du önskar. Vi rekommenderar därför att göra några testinspelningar för att säkerställa att allt både låter och ser ut som du vill – innan du sätter dig och spelar in en halvtimmes video.

Se även över hur pass stor den inspelade filen blir i förhållande till bildkvaliteten. Känner du att det behövs går det som sagt hur bra som helst att testa olika Bitrate-inställningar (Settings > Output) för att kunna göra en så bra avvägning som möjligt mellan kvalitet kontra filstorlek.

Olika storlek - Olika Bitrate - Bithastighet - OBS
Cirka en inspelad minut i upplösningen 1920 x 1080 pixlar i 60 FPS. En bitrate på 9000 ger en filstorlek på cirka 90 MB medan 16 000 skapar en fil på cirka 143 MB. En bitrate på 40 000 ger oss en filstorlek på nästan 240 MB.

6. Bra jobbat! Du har precis spelat in din egen spelvideo. I det avslutande steget ska vi gå igenom hur du lägger till en webbkamera i inspelningen. Så att du själv kan synas i videon.

Navigering

Steg 1: Detta behöver du för att spela in
Steg 2: Hämta, installera och ställ in OBS Studio
Steg 3: Lägg till inspelningskällor och mikrofon
Steg 4: Börja spela in
Steg 5: Lägg till en webbkamera i din video

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here