måndag, 16 september, 2019
- Annons -
  • Hem
  • Spel
  • Fråga

Spela in skärmen när du spelar spel (Windows och Mac)

Missa inte

Våra nio bästa teknik-julklappar till den 24:e 2017

Årets sista månad kommer garanterat och som vanligt gå snabbt! Så stressa mindre och placera enkelt någon av våra personliga teknik-favoriter under granen!

Våra 7 bästa teknik-julklapp-tips för 2015!

Letar du efter den ultimata presenten för den tekniktokiga? Låt dig inspireras av våra personliga favorit-teknik-julklappar för år 2015! På...

Spela in skärmen på en Mac-dator

Funktionen att spela in skärmen på en Mac finns faktiskt inbyggd i OS X redan från början. Det enda...

4. Börja spela in

Då var det äntligen dags att faktiskt börja spela in! I stegen nedan kommer vi gå igenom inspelning av ett spel i fullskärmsläge, men stegen är snarlika även för inspelning av ett visst fönster eller hela skärmen (Display Capture).

1. Innan du startar ditt spel, se till att du har koll på vilka snabbknappar du ställde in för att starta respektive stoppa inspelningen. Låt därefter OBS vara öppet och starta ditt spel. Vi kommer här använda oss av Minecraft.

2. När du startat spelet och befinner dig där du vill att videon ska börja trycker du kort och gott ned den bestämda snabbknappen för att starta inspelningen. Ingen indikation syns som standard på skärmen. Utan så länge OBS är startat på datorn startar inspelningen så snart du trycker ned din valda snabbknapp.

OBS - Spelar in Minecraft
Äntligen kan vi börja spela in vår video!

3. När du känner dig nöjd med din video trycker du på snabbknappen du valde för att avsluta inspelningen.

4. Om allt gått som det ska bör du nu ha en ny video i den mapp du valde under Settings (Inställningar) > Output (Utmatning). Öppna filen för att se efter hur inspelningen blev. Skulle det vara så att du inte kan spela upp filen rekommenderar vi att ladda ned och installera gratis programmet VLC som finns att hämta här.

OBS - Inspelad video sparad i mapp

5. Det är inte alltid alla inställningar blir perfekta på direkten. Framförallt ljudnivåerna är troligen en inställning du kommer behöva laborera med för att få dem exakt så som du önskar. Vi rekommenderar därför att göra några testinspelningar för att säkerställa att allt både låter och ser ut som du vill – innan du sätter dig och spelar in en halvtimmes video.

Se även över hur pass stor den inspelade filen blir i förhållande till bildkvaliteten. Känner du att det behövs går det som sagt hur bra som helst att testa olika Bitrate-inställningar (Settings > Output) för att kunna göra en så bra avvägning som möjligt mellan kvalitet kontra filstorlek.

Olika storlek - Olika Bitrate - Bithastighet - OBS
Cirka en inspelad minut i upplösningen 1920 x 1080 pixlar i 60 FPS. En bitrate på 9000 ger en filstorlek på cirka 90 MB medan 16 000 skapar en fil på cirka 143 MB. En bitrate på 40 000 ger oss en filstorlek på nästan 240 MB.

6. Bra jobbat! Du har precis spelat in din egen spelvideo. I det avslutande steget ska vi gå igenom hur du lägger till en webbkamera i inspelningen. Så att du själv kan synas i videon.

Navigering

Steg 1: Detta behöver du för att spela in
Steg 2: Hämta, installera och ställ in OBS Studio
Steg 3: Lägg till inspelningskällor och mikrofon
Steg 4: Börja spela in
Steg 5: Lägg till en webbkamera i din video

Christoffer
Administratör och grundare av enkelteknik.se. Modererar och författar det mesta på sajten.

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Senaste

Fixa vanliga Bluetooth-problem i Windows 10

Har du ett par Bluetooth-hörlurar eller en mus och ett tangentbord som inte längre vill anslutas till din Windows 10-dator? Här tar vi en titt på några av lösningarna på dessa problem!

Apple lanserar iPhone 11, iPhone 11 Pro, Apple Watch 5 och en ny iPad

På gårdagens event (10/9) presenterade Apple i sedvanlig september-ordning ett gäng nya produkter, eller rättare sagt uppföljare till produkter.

iPhone är avaktiverad – Det kan du göra om du glömt koden

Har du lyckats slå in fel låskod för många gånger och låst din iPhone eller iPad? Här går vi igenom vad som är viktigt att tänka på och vilka lösningar som finns.

Se vilken version av Windows 10 du använder

Nyfiken på vilken version av Windows 10 du faktiskt har installerad på datorn? Inga problem! Här går vi igenom var och hur du hittar informationen!

Se vilken modell av iPhone du använder

Då Apple lanserat ett gäng olika iPhones är det inte alltid helt lätt att ha i minnet vilken av dem man faktiskt har i handen. Så ser du vilken iPhone du använder!

Frågor

Populärt

iPhone & iPad startar inte – Så får du igång dem

Har din telefon eller platta lagt av helt och visar bara en svart skärm? Så får du igång en till synes helt död iPhone eller iPad!

Ta en Print Screen / Skärmdump på macOS (OS X)

Att ta en Print Screen (skärmdump/skärmbild) på en iMac, MacBook eller annan Apple-dator är lite annorlunda gentemot i Windows. Så gör du! Nyligen bytt från...

Vad har jag för telefonnummer?

Osäker vilket telefonnummer du har? Så gör du för att se ditt eget nummer på både iPhone, Samsung, Sony och flera andra telefonmodeller.

Glömt lösenkoden till iPhone? Så fixar du det!

(Uppdaterad: 2017-09-03) Har du lyckats glömma bort koden till din IOS-enhet och har inte Touch ID påslaget? Så här gör du för att kunna...

Formatera, installera om och återställ en Mac-dator

Ska du sälja din Mac-dator eller vill installera om och återställa OS X/macOS av någon annan anledning? Här guidar vi dig genom hela processen!

Tester

Recension: IKEA och Sonos SYMFONISK Bokhylla-högtalare

Samarbetet mellan Sonos och IKEA har initialt resulterat i två olika högtalare. Här tar vi en titt på den nättare av de två. Som även är den billigaste Sonos-högtalaren - någonsin!

Recension: SYMFONISK lamphögtalare från Sonos och IKEA

I slutet av 2017 annonserade Sonos och IKEA att de skulle utveckla ett antal produkter tillsammans. Nästan tre år senare är resultatet i form av två högtalare slutligen här. Här tar vi en titt på den lite mer obskyra av de två!

Recension: Google Home Mini – Less is more?

Google Home Mini är Googles instegsvariant till världen av smarta högtalare och deras röststyrningstjänst Google Assistent. Så är det en Google Mini man ska ha nu för tiden?

Fler artiklar