måndag, 16 september, 2019
- Annons -
  • Hem
  • Spel
  • Fråga

Spela in skärmen när du spelar spel (Windows och Mac)

Missa inte

Testa hastigheten med Bredbandskollen

Vill du kolla hur snabbt eller långsamt Internet/bredband du faktiskt har? Med hjälp av gratistjänsten Bredbandskollen.se är det enkelt...

Överför bilder trådlöst från iPhone till datorn

Trött på att behöva koppla in USB-kabeln varje gång du ska skicka några bilder eller filmer till datorn? Så...

Ändra standard-sökmotor i Safari på iPhone och iPad

Som standard använder Safari Google som sökmotor på iPhone och iPad. Det går dock alldeles utmärkt att välja en annan sökmotor om du vill.

3. Lägg till inspelningskällor och mikrofon

När alla inställningar nu är genomgångna är det dags att bestämma vad vi faktiskt vill spela in. Detta gör vi via Sources (Källor) nere i programmets vänstra hörn.

1. För att spela in ett spel klickar vi på plustecknet vid Sources (Källor) och väljer Game Capture (Spelintagning).

OBS - Game Capture - Spelupptagning

2. Låt alla inställningar vara som de är och dubbelkolla att Make source visible (Gör källan synlig) är ikryssad. Välj därefter OK.

OBS - Make source visible - Gör källan synlig

3. I nästa fönster får vi göra specifika inställningar för den inspelningskälla vi håller på att lägga till. I regel fungerar standardinställningarna (nedan) alldeles utmärkt. Den viktigaste inställningen är placerad under Mode (Läge). Här får vi välja om vi vill spela in ett spel som är i fullskärmsläge (Capture any fullscreen application) alternativt om vi vill spela in ett specifikt fönster.

Vår rekommendation är att börja med att spela in i fullskärmsläge för att få koll på att upplösningen för videon som spelas in blir korrekt. En bit ned under Capture Cursor (Visa muspekare) får du även välja om du vill att muspekaren ska vara med i videon eller inte. Bekräfta alla inställningar genom att klicka OK.

OBS - Properties for - Inställningar - Inspelning - Källa

4. Vill du hellre spela in hela skärmen oavsett om du kör spel i fullskärm eller inte kan du istället välja alternativet Display Capture (Bildskärmskälla) under Sources (Källor). Det är detta alternativ du använder om du vill spela in t.ex. ett webbaserat spel som körs direkt i din webbläsare.

OBS - Display Capture - Spela in hela skärmen

5. Efter att ha valt Display Capture (Bildskärmskälla) får därpå välja din skärm (om du har fler än en). Klicka avslutningsvis på OK för att bekräfta inställningarna och lägga till inspelningskällan i programmet. Då var vi klara med själva bildinställningarna för det vi vill spela in.

OBS - Display Capture - Spela in skärmen

6. Din mikrofon borde (så länge du kopplat in den till datorn) redan dykt upp under Mixer i programmets huvudfönster. Skulle det vara så att du inte har någon mikrofon under Mixer behöver du återigen gå till Settings (Inställningar) och klicka på fliken Audio (Ljud) (1). Välj din mikrofon i listan under Mic/Auxilary Device (Mikrofon/extra ljudenhet) (2) och bekräfta med Apply (Verkställ) följt av OK.

OBS - Lägg till mikrofon

7. Nu har du förmodligen både en mikrofon samt det vanliga datorljudet tillagt under Mixer. Testa att spela upp valfritt ljud på datorn och dubbelkolla att stapeln under Desktop Audio rör sig. Likaså bör stapeln under Mic/Aux röra sig när du säger något i din mikrofon. Om någon av staplarna inte rör sig betyder det att programmet inte fångar upp något ljud från den ena eller den andra ljudkällan. Klicka då på Kugghjulet vid respektive källa och välj Properties (Egenskaper). Se därefter till att korrekt enhet är vald under Device (Enhet).

OBS - Mixer - Ändra inkälla för ljud

Under Mixer-inställningarna kan du även justera ljudet för mikrofon respektive spelljud. Här gäller det att testa sig fram och se till att balansen mellan de två blir bra och att inte spelljudet hörs högre än mikrofonen. För nu låter vi dock inställningarna vara såsom de är. Dags att börja spela in!

Navigering

Steg 1: Detta behöver du för att spela in
Steg 2: Hämta, installera och ställ in OBS Studio
Steg 3: Lägg till inspelningskällor och mikrofon
Steg 4: Börja spela in
Steg 5: Lägg till en webbkamera i din video

Christoffer
Administratör och grundare av enkelteknik.se. Modererar och författar det mesta på sajten.

Relaterat innehåll

Lämna ett svar

Please enter your comment!
Please enter your name here

Senaste

Fixa vanliga Bluetooth-problem i Windows 10

Har du ett par Bluetooth-hörlurar eller en mus och ett tangentbord som inte längre vill anslutas till din Windows 10-dator? Här tar vi en titt på några av lösningarna på dessa problem!

Apple lanserar iPhone 11, iPhone 11 Pro, Apple Watch 5 och en ny iPad

På gårdagens event (10/9) presenterade Apple i sedvanlig september-ordning ett gäng nya produkter, eller rättare sagt uppföljare till produkter.

iPhone är avaktiverad – Det kan du göra om du glömt koden

Har du lyckats slå in fel låskod för många gånger och låst din iPhone eller iPad? Här går vi igenom vad som är viktigt att tänka på och vilka lösningar som finns.

Se vilken version av Windows 10 du använder

Nyfiken på vilken version av Windows 10 du faktiskt har installerad på datorn? Inga problem! Här går vi igenom var och hur du hittar informationen!

Se vilken modell av iPhone du använder

Då Apple lanserat ett gäng olika iPhones är det inte alltid helt lätt att ha i minnet vilken av dem man faktiskt har i handen. Så ser du vilken iPhone du använder!

Frågor

Populärt

iPhone & iPad startar inte – Så får du igång dem

Har din telefon eller platta lagt av helt och visar bara en svart skärm? Så får du igång en till synes helt död iPhone eller iPad!

Ta en Print Screen / Skärmdump på macOS (OS X)

Att ta en Print Screen (skärmdump/skärmbild) på en iMac, MacBook eller annan Apple-dator är lite annorlunda gentemot i Windows. Så gör du! Nyligen bytt från...

Vad har jag för telefonnummer?

Osäker vilket telefonnummer du har? Så gör du för att se ditt eget nummer på både iPhone, Samsung, Sony och flera andra telefonmodeller.

Glömt lösenkoden till iPhone? Så fixar du det!

(Uppdaterad: 2017-09-03) Har du lyckats glömma bort koden till din IOS-enhet och har inte Touch ID påslaget? Så här gör du för att kunna...

Formatera, installera om och återställ en Mac-dator

Ska du sälja din Mac-dator eller vill installera om och återställa OS X/macOS av någon annan anledning? Här guidar vi dig genom hela processen!

Tester

Recension: IKEA och Sonos SYMFONISK Bokhylla-högtalare

Samarbetet mellan Sonos och IKEA har initialt resulterat i två olika högtalare. Här tar vi en titt på den nättare av de två. Som även är den billigaste Sonos-högtalaren - någonsin!

Recension: SYMFONISK lamphögtalare från Sonos och IKEA

I slutet av 2017 annonserade Sonos och IKEA att de skulle utveckla ett antal produkter tillsammans. Nästan tre år senare är resultatet i form av två högtalare slutligen här. Här tar vi en titt på den lite mer obskyra av de två!

Recension: Google Home Mini – Less is more?

Google Home Mini är Googles instegsvariant till världen av smarta högtalare och deras röststyrningstjänst Google Assistent. Så är det en Google Mini man ska ha nu för tiden?

Fler artiklar