USB-portar fortfarande på fast datorn är avstängd

Hem Datorer USB-portar fortfarande på fast datorn är avstängd

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #3917 Svara
  Fredrik
  Gäst

  Hej!

  Upptäckte precis (efter att ha haft telefonen inkopplad till datorn med USB) att USB-portarna fortfarande är på när jag stänger av datorn. Telefonen fortsatte att ladda även fast datorn var av.

  Rätt smidigt iofs, men ville mest höra om det kan vara något fel på strömmen eller så i datorn, eller om det ska vara så? Om det kan vara farligt eller nått?

  Datorn är köpt på inet för några år sedan. Vet inte modell, men det är en stationär dator. Tack på förhand!

  #3943 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Väldigt vanligt att datorer fungerar på detta sätt, så något farligt ska det absolut inte vara. Förmodligen är funktionen möjlig att stänga av genom att ändra inställningarna för moderkortet via BIOS.

  För att göra detta behöver du trycka ned någon av Delete, F2,F8 eller F9-knapparna på tangentbordet under uppstarten av datorn. Väl inne i datorns BIOS brukar denna inställning finnas under typ Power Management eller liknande. Själva inställningen benämns lite olika på olika datorer, men heter oftast ErP eller EuP.

  Det negativa med att ha funktionen påslagen är att datorn oftast drar lite mer ström när den inte är på, även om du inte har något inkopplad i USB-portarna.

Visar 2 inlägg - 1 till 2 (av 2 totalt)
Svar till: Svar #3943 i USB-portar fortfarande på fast datorn är avstängd
Information om dig:Nya artiklar

Send this to a friend