å, ä och ö visas fel ibland

Hem Datorer å, ä och ö visas fel ibland

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
 • Författare
  Inlägg
 • #32309 Svara
  Svante
  Gäst

  Hej

  Ibland visas åäö med andra tecken. T ex när jag öppnar gamla mejl (dock bara ibland) och dels i skärmbild från två program: ”Bridgemate Control” och bridgeprogrammet Ruter. Från dessa program blir det alltid fel i den PC jag nu skriver i (Windows 11) men i en annan PC blir samma skärmbild korrekt.
  Se exempel:

  Vill du ta bort tävlingen? Det går inte att ångra borttagningen.

  Tacksam för hjälp!
  /Svante

  #32310 Svara
  Christoffer
  Keymaster

  Hej! Svårt att säga exakt vad som strular, men dessa problem brukar (åtminstone när liknande saker uppstått för mig) vara relaterade till språkinställningarna i operativsystemet. Jag skulle börja med att ta en titt så du inte har några andra språk installerade som inte används, något som ibland kan ställa till det lite. Samt dubbelkolla så att regionen är korrekt inställd.

  Du gör detta under Kontrollpanelen > Tid och språk. Ta gärna en titt i denna guide (under ”Byt tangentbordslayout i Windows”).

  Det finns givetvis också en möjlighet att det är programmet som spökar och eventuellt saknar korrekta språkfiler för de olika operativsystemen. Så om programmen har någon support man kan mejla eller liknande kan det även vara värt att testa det och höra om de vet med sig att vissa regionspecifika tecken (såsom å,ä,ö) strular under ett visst operativsystem.

  #33038 Svara
  Marcus
  Gäst

  Tangentbordslayouten gjorde susen för mig! Tack!

Visar 3 inlägg - 1 till 3 (av 3 totalt)
Svar till: Svar #33038 i å, ä och ö visas fel ibland
Information om dig:Nya artiklar

Send this to a friend