Svar till: Fabriksåterställd men låst mobil ?!

Hem Mobilt & Surfplattor Fabriksåterställd men låst mobil ?! Svar till: Fabriksåterställd men låst mobil ?!

#31313
Christoffer
Keymaster

Hej! Även om det cirkulerar _mängder_ med guider på nätet för hur man återställer en Android-telefon där man inte har tillgång till Google-kontot som den är låst med går det – så vitt jag vet – trots allt inte att göra. Samma sak med en Apple-telefon där Apple-ID-kontot glömts bort. Så säger Alina att det är så är jag rädd att det faktiskt kan stämma.

Varför det är på detta sätt är ju troligen (gissar jag) av anledningen att det ska minska stöldbegäret för telefonerna. Dvs. även om någon stjäl en telefon kommer de ändå inte kunna använda den. Men det försvårar ju absolut när situationer som dessa uppstår.

Här kan jag personligen tycka att tillverkarna (både de av Android-telefoner och Apple) skulle kunna vara mycket tydligare med att telefonen i princip blir obrukbara om man glömmer bort sina inloggningsuppgifter.

Har du däremot kvittot kvar, som du skriver, skulle jag testa att försöka få fatt i någon auktoriserad reparatör/serviceverkstad för just det märke det handlar om (t.ex. Samsung) och höra om de kan göra något för att hjälpa om man faktiskt kan bevisa att det är en själv som köpt och äger telefonen. Något ju ett kvitto troligen kan intyga. Vågar inte lova något här, men det är kanske värt ett försök.

Nya artiklar