Svar till: Externt batteri till laptop

Hem Datorer Externt batteri till laptop Svar till: Externt batteri till laptop

#26684
Christoffer
Keymaster

Hej! Jag gissar att vi pratar om att ansluta den i ett vanligt eluttag som i sin tur finns i det externa batteriet? I detta fall är svaret – så vitt jag vet – att det inte går. Dessa klassiska strömkablar är endast avsedda att transportera just ström. Och även om det numera skulle finnas kablar kapabla att hantera även data gissar jag att laptopen i sig inte har stöd för detta då den, som du skriver, har några år på nacken.

Har datorn däremot en USB-C-kontakt för laddningen går det utmärkt att även skicka data i kabeln. Så då fungerar det du skriver troligen, så länge du hittar ett batteri som också stödjer att skicka data via USB-C-porten.

Gällande om ett externt batteri kan ha prestationshöjande effekt är min gissning även här att det inte skulle ha det, så länge vi talar om en vanlig strömkabel till väggkontakt. Strömmen som går in till datorn regleras ju via transformatorn på själva laddningskabeln så den utgående effekten till datorn bör alltid bli densamma. Däremot kan jag absolut tänka mig att datorn omvänt laddas lite långsammare etc. om inte batteriets styrka når upp till den av ett vägguttag (ber om ursäkt för att jag blandar hejvilt mellan strömstyrka, effekt etc.).

Nya artiklar