Svar till: Hemmakontor tips

Hem Ljud & Bild Hemmakontor tips Svar till: Hemmakontor tips

#24239
Christoffer
Keymaster

Ingen fara :-D Inte alltid man får med all info. Men ja, DVI sätter ju lite käppar i hjulen. Så länge det inte handlar om några extrema upplösningar det handlar om går ju däremot DVI att göra om till HDMI med endast en enda kabel.

Så en lösning, om man fortsätter på samma tema hade ju varit två kablar av denna typen (HDMI till DVI). En från PS4 (HDMI) till DVI-skärmen och en från dockningsstationen jag länkade (HDMI) (eller liknande) till samma DVI-skärm. För att kunna leda in båda kontakterna i skärmen kör du sedan med en enkel DVI-switch (2 till en), t.ex. denna.

Tror även det finns ännu enklare DVI-switchar som i princip består av två kontakter som går ihop till en. Troligen fungerar en sådan lika bra :-)

Sen finns det ju även monstervarianter till dockningsstationer där du kan koppla in både jobbdator, privat och PS4 för att sedan köra ut enheterna till två skärmar. Dock är dessa varianter oftast riktigt dyra och behöver även lite konfigurering för att fungera optimalt (så att rätt saker går till rätt skärmar etc.).

Nya artiklar